Αυτοί οι δήμοι είχαν τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού

Αναλυτικά στοιχεία για το ποιοι δήμοι είχαν τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα παρουσίασε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στις περιοχές που είχαν τα περισσότερα κρούσματα Covid-19 αλλά και σε εκείνες που δεν είχαν ούτε ένα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας 1.496 από τα συνολικά κρούσματα ήταν, δηλαδή τα περισσότερα στην Αττική.

Τα 237 ήταν σε δομές, 94 στη δυτική Ελλάδα και λιγότερα στις υπόλοιπες περιφέρειες.

Όπως είπε, δεν υπήρξε κανένα κρούσμα σε Ευρυτανία, Λακωνία και Φωκίδα.

Ο δήμος Κηφισιάς είχε από την αρχή της επιδημίας τα περισσότερα κρούσματα πανελλαδικά μετά τον δήμο Αθηναίων.

Αντίστοιχα «πυκνή» ήταν η παρουσία του κορονοϊού στον δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, στον δήμο Νέας Ιωνίας, στον δήμο Χαλανδρίου, αλλά και στην Καστοριά όπου είχε υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα στην αρχή της επιδημίας λόγω εκδρομέων από την Ιταλία.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από τα 2.626 καταγεγραμμένα κρούσματα, τα 1.496, δηλαδή ποσοστό 55,9% ήταν στην Αττική, 237 σε δομές φιλοξενίας ή οικισμούς σε ειδικών ομάδων πληθυσμού, 198 στην Κεντρική Μακεδονία, 160 στη Δυτική Μακεδονία, 125 σε πλωτά μέσα, 94 στη Δυτική Ελλάδα, 93 στη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και λιγότερα στις υπόλοιπες Περιφέρειες.

Σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων: κανένα κρούσμα δεν υπήρχε στην Ευρυτανία, τη Λακωνία και τη Φωκίδα.

Τα περισσότερα κρούσματα είχαν η Καστοριά που είχε 85, η Κοζάνη 71, η Λάρισα 50 και η Ηλεία 48.

Στην πρώτη δεκαπεντάδα των δήμων που είχαν κρούσματα, πρώτος είναι ο δήμος Αθηναίων που είχε 314, η Κηφισιά με 116, η Θεσσαλονίκη με 85, η Καστοριά με 79, ο δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού με 73, ο δήμος Πειραιά με 79, ο δήμος Χαλανδρίου 52, Γλυφάδας 49, Περιστερίου 46,Λαρισαίων 42 (δεν περιλαμβάνονται τα περιστατικά στον οικισμό των Ρομά σε αυτή τη μέτρηση), Πατραίων 38, Νέας Σμύρνης 37, Αμαρουσίου 36, Νέας Ιωνίας 35, Ξάνθης 34 και Εορδαίας 31.

Πηγή: athensvoice.gr