Αυστρία: Κλείνει η εστίαση, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20.00!

Η Αυστρία ανακοίνωσε σήμερα νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και το κλείσιμο όλων των εστιατορίων εκτός από delivery και take away καθώς τα κρούσματα  κορωνοϊού πλησιάζουν αυτό που η κυβέρνηση της χώρας αποκαλεί μη βιώσιμο επίπεδο για το σύστημα υγείας.

Οι περιορισμοί περιλαμβάνουν την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 μ.μ. έως τις 6 π.μ. και θα ισχύσουν από την Τρίτη (3/11/2020), όπως  δήλωσε ο καγκελάριος Σ.Κουρτς σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά.

Τα στοιχεία από τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών στη Βιέννη, ανέφεραν το απόγευμα  ότι από την εμφάνιση του ιού στην Αυστρία, έχουν πεθάνει από επιπλοκές 1.109 άνθρωποι, 67.226 έχουν αποθεραπευτεί, σε νοσοκομείο νοσηλεύονται 1.867, και από αυτούς 265 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τον πίνακα ελέγχου του Οργανισμού για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, οι νέες μολύνσεις με τον κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα είναι 277 ανά 100.000 κατοίκους, ενώ, ο αριθμός των ενεργών περιπτώσεων είναι 44.209.

Πριν την επικείμενη εξαγγελία των νέων δραστικών μέτρων, η αυστριακή κυβέρνηση, είχε διαβουλεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους, και με τους κυβερνήτες των εννέα ομόσπονδων κρατιδίων και εκπροσώπους κομμάτων.

bankwars.gr