Αυγά από το χωριό: Μία βόμβα πρωτεΐνης τώρα στο σπίτι σας!

Πολυάριθμες έρευνες που έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς μιλούν για τα πολλαπλά οφέλη των βιολογικών αυγών για τον οργανισμό του ανθρώπου. Τα τελευταία χρόνια το αυγό έχει εκτιμηθεί και έχει βρει την θέση που του αξίζει στην καθημερινή μας διατροφή.

Το  itrofi.gr έχει αναφερθεί σε προηγούμενα άρθρα εκτενώς τόσο στον τρόπο ψησίματος του αυγού όσο και στα αναρίθμητα οφέλη που προσφέρει. Σήμερα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το ποια αυγά πρέπει να επιλέγουμε.Τα αυγά είναι μια νόστιμη και φθηνή πηγή πρωτεϊνών και άλλων θρεπτικών συστατικών και η επιλογή τους  είτε από ένα κατάστημα είτε από ένα αγρόκτημα συνεπάγεται τον έλεγχο των φυσικών χαρακτηριστικών τους, του περιβάλλοντός τους και, στην περίπτωση των φρέσκων αυγών της εκμετάλλευσης, των συνθηκών υπό τις οποίες συλλέχθηκαν. Η επιλογή αυγών υψηλής ποιότητας θα κάνει το μαγείρεμα σας πιο γευστικό και θρεπτικό, καθώς και οπτικά πιο ελκυστικό.

Διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη διατροφή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες. Αποτελούν μια μοναδική και ευέλικτη λύση που συνδυάζει πρωτεΐνη κορυφαίας ποιότητας σε πολύ προσιτή τιμή. Και είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή χολίνης, απαραίτητη για τη μνήμη και την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Τα αυγά αποτελούν μία από τις υψηλότερες πηγές πρωτεΐνης της φύσης και περιέχουν πολλά από τα βασικά συστατικά για τη ζωή συστατικών όπως βιταμίνες Α, Β, D, E , φολικό, σελήνιο και φώσφορο. Περιέχουν επίσης 9 απαραίτητα αμινοξέα που βοηθούν στην επούλωση και την καλή λειτουργία των διαφόρων οργάνων. Οι πρωτεΐνες που περιέχονται στα αυγά είναι εξαιρετικά σημαντικές στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και των μυών, έχουν καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη των ασθενειών και συμβάλλουν στην ευημερία της τρίτης ηλικίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την όραση, αποφεύγοντας τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας.

Απίστευτα θρεπτικό

Τα αυγά είναι από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα στον πλανήτη. Ένα ολόκληρο αυγό περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται. Ένα μεγάλο βραστό αυγό περιέχει:

  • Βιταμίνη Α: 6%
  • Φολικό οξύ: 5%
  • Βιταμίνη Β5: 7%
  • Βιταμίνη Β12: 9%
  • Βιταμίνη Β2: 15%
  • Φώσφορος: 9%
  • Σελήνιο: 22%

Τα αυγά περιέχουν επίσης αξιοπρεπείς ποσότητες βιταμίνης D, βιταμίνης Ε, βιταμίνης Κ, βιταμίνης Β6, ασβεστίου και ψευδαργύρου Αυτό συνοδεύεται από 77 θερμίδες, 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και 5 γραμμάρια υγιεινών λιπών. Τα αυγά περιέχουν ακόμη διάφορα ιχνοστοιχεία που είναι σημαντικά για την υγεία. Στην πραγματικότητα, τα αυγά είναι σχεδόν το τέλειο φαγητό. Περιέχουν σχεδόν κάθε θρεπτικό συστατικό που χρειάζεστε.