Αξιος, άξιος, αλλά στην χειροτονία δεν πήγαν!

Κατόπιν εορτής, όλοι αναφωνούνε το άξιος για τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητο. Και είναι άξιος ο νέος Επίσκοπος για τους λόγους, που η διακονία του θα δείξει.

Είναι όμως θλιβερό αυτό που έγινε στη χειροτονία του. Ένα συντριπτικά ελάχιστο μέρος κληρικών και πιστών από την Καλαμπάκα παρευρέθη το προηγούμενο Σάββατο στη χειροτονία του νέου τους Επισκόπου.

Πού ήταν οι υπόλοιποι κληρικοί των ενοριών της πόλης; Πού είναι οι κληρικοί των χωριών; Ο Μητροπολιτικός ναός του αγίου Βησσαρίωνα γιατί δεν εκπροσωπήθηκε από κάποιον κληρικό του; Γιατί ένα σεβαστό μέρος του λαού της πόλης δεν παρευρέθηκε στη χειροτονία; Ποιος φέρει την ευθύνη για το κατάντημα αυτό; Κι επιτέλους, ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την ηχηρή αυτή απουσία;

Ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητος, θα διακρίνει και θα επιλέξει. Γιατί συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις δύο τινά συμβαίνουν. Αφενός μεν όσοι δεν τον τίμησαν με το να παρευρεθούν στη χειροτονία του, μετατρέπονται στους πιο θερμούς «ζητωκραυγαστές» του. Αφετέρου δε, ακόμη και όσοι παρευρέθηκαν ονειροπολούν την εποχή – Σεραφείμ όπου με ύφος καρδιναλίων έλυναν και έδεναν.

Εκείνο που έμεινε είναι η αγάπη του Μητροπολίτου κ.κ. Θεοκλήτου για την Καλαμπάκα και ο πόθος του να συναντήσει τον λαό του και από την άλλη, ο λαός του που του γύρισε την πλάτη.

Ευχή μας, ο νέος Μητροπολίτης να μην ζήσει την πίκρα του αγίου Βησσαρίωνα που κατηγορήθηκε αισχρώς κάποτε, εκεί πέρα…