Αυγοφέτες με τσουρέκι, μέλι και αρωματισμένο γιαούρτι

Υλικά

Μερίδες: για 4 φέτες

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις αυγοφέτες με τσουρέκι, μέλι και αρωματισμένο γιαούρτι, ξεκινάμε ρίχνοντας τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
  2. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να κάψει.
  3. Βουτάμε τις φέτες τσουρεκιού στο μείγμα αυγών-γάλακτος και από τις δύο πλευρές για μερικά δευτερόλεπα, τις ανασηκώνουμε και τις τινάζουμε ελαφρώς να στραγγίξουν. Τις τοποθετούμε στο τηγάνι, μία μία ή δύο δύο μαζί, αν χωράνε. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τις βγάζουμε σε πιάτα.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ξύσμα πορτοκαλιού, την κοπανισμένη μαστίχα και το πευκόμελο.
  5. Βάζουμε τις αυγοφέτες σε ένα πιάτο και στο πλάι το αρωματισμένο γιαούρτι. Γαρνίρουμε τις αυγοφέτες με έξτρα πευκόμελο και κανέλα.

gastronomos.gr