Αβέβαιο το μέλλον του εμπορικού κόσμου του νομού Τρικάλων

Έντονη είναι η ανησυχία των εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου του νομού, για την επόμενη μέρα μετά το τέλος της πανδημίας, καθώς το μέλλον των καταστημάτων και επιχειρήσεων, προδιαγράφεται ιδιαίτερα επισφαλές και αβέβαιο.

Το χτύπημα που δέχθηκαν οι Τρικαλινοί έμποροι-όπως και σε όλη την Ελλάδα άλλωστε-από το κλείσιμο των καταστημάτων εδώ και πολλές εβδομάδες λόγω της διασποράς της νόσου Covid-19, ίσως τελικά αποβεί μοιραίο για την βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τους την επόμενη μέρα.

Κανείς δεν περίμενε όλες αυτές τις εξελίξεις και όλοι οι έμποροί ποντάριζαν στην ανάκαμψη της αγοράς την πασχαλινή περίοδο, κάτι που φυσικά δεν συνέβη αφού εμπορικά καταστήματα παρέμειναν κλειστά.

Οι Τρικαλινοί έμποροι ζητούν για την επιβίωση του κλάδου και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους να ληφθούν άμεσα δραστικά και γενναία μέτρα και στοχευμένες παρεμβάσεις από την πολιτεία, κάτι που αφορά χιλιάδες ελληνικές οικογένειες αλλά και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.

«Δεν αρκούν κάποια επιδόματα και μια χρονική μετάθεση των οικονομικών μας υποχρεώσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, χρειάζεται έμπρακτη και γενναία στήριξη από το κράτος στον εμπορικό κόσμο», υποστηρίζουν εκπρόσωποι των εμπόρων. Για να δούμε εν τέλει τι θα πετύχουν…