Ατζέντα Εβδομάδας για τους Τρικαλινούς

 panselinos-augoustos-2013-10

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

-08:00 έως 13:00, Χώρος Ν. Ζωαγοράς, Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Πολυτέκνων Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί διάθεση Πέστροφας Ασπροποτάμου (ημέρας) απ’ ευθείας από τον παραγωγό προς 4,80 ευρώ το κιλό.
-18:30, Δημοτικό Σχολείο Κρήνης, Τουρνουά Δηλωτής, με διοργανωτή τον οικείο Πολιτιστικό Σύλλογο.
-21:00, Λιόπρασο, Παράσταση Καραγκιόζη από το Δημοτικό Θέατρο Σκιών με εμψυχωτή τον Νίκο Τζίκα. Είσοδος ελεύθερη.

ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

-19:00, Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

-21:00, Ζηλευτή, Παράσταση Καραγκιόζη από το Δημοτικό Θέατρο Σκιών με εμψυχωτή τον Νίκο Τζίκα. Είσοδος ελεύθερη.

-Σωτήρα, 1η ημέρα των διήμερων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο οικείος Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος, με αφορμή το πανηγύρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Θα χορέψουν τα χορευτικά του Συλλόγου παρουσιάζοντας δημοτικούς χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας υπό τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας με τους Νεκτάριο Παπαγεωργίου στο κλαρίνο, Άρη Ντίνα λαούτο & τραγούδι, Γιάννη Σούλτη στο βιολί, Βασίλη Γαλάνηστα κρουστά και Περικλή Ζήση στο λαούτο. Θα ακολουθήσει ελεύθερος χορός και γλέντι μέχρι τις πρωινές ώρες για όλο τον κόσμο. Είσοδος 2 €.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

-Σωτήρα, 2η ημέρα των διήμερων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο οικείος Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος. Μετά τη θεία Λειτουργία θα σερβιριστεί έξω από την εκκλησία δωρεάν ρεβιθάδα όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια.Το βράδυ, στην πλατεία Ειρήνης, το γλέντι θα συνεχιστεί με λαϊκή μουσική (Γιώργος Μίγκας πιάνο, Γιάννης Κανάτας μπουζούκι-τραγούδι, Αλίκη Τσιάνου τραγούδι) και θα σερβιριστεί δωρεάν τηγανιτός (επί τόπου) μπακαλιάρος προσφορά του Συλλόγου. Είσοδος ελεύθερη.

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

-Σε μια κίνηση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς καλεί ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια. Πρόκειται για αιμοδοσία που θα ξεκινήσει από σήμερα (7/8) και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Αυγούστου 2014. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στην αιμοδοσία για τα παιδιά της «Φλόγα», θα πρέπει να απευθύνονται στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων (Tμήμα Αιμοδοσίας).

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

-21:00, Κεντρική Πλατεία Κρήνης, «4o Αντάμωμα με την Παράδοση», Δημοτική βραδιά με τα χορευτικά τμήματα του οικείου Πολιτιστικού Συλλόγου. Δημώδης ορχήστρα, φαγητό και ποτό για όλους!

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

-18:30, Κρήνη, Ποδηλατικός Γύρος (διαδρομή 25 χλμ.), με διοργανωτή τον οικείο Πολιτιστικό Σύλλογο.

-20:30, Πύλη, Υπό το φως του φεγγαριού (πανσέληνος) και με φόντο το πανέμορφο τοξωτό γεφύρι, η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης θα τραγουδήσει τραγούδια για το φεγγάρι, την αγάπη, τα ταξίδια, τα παραμύθια. Ταιριαστά δρώμενα – εικόνες και υπέροχη (-οι) μουσική (-οί) θα σας μεταφέρουν σε άλλη διάσταση. Η εκδήλωση γίνεται με την συνεργασία του ΟΚΠΑΔ του Δήμου Πύλης και Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων – Υπουργείου Πολιτισμού. Υπεύθυνος Χορωδίας: Λατσάρας Δημήτρης. Μουσικοί: Τριανταφύλλου Δημήτρης, Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος, Τριανταφύλλου Πέτρος, Λευτέρης Γιάννης, Τριανταφύλλη Βάσια, Βλάχος Βάιος, Λατσάρας Γιώργος. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

-21:00, Πάρκο Θεόπετρας, «Αυγουστιάτικο Φεγγάρι», Μουσική εκδήλωση με την Ορχήστρα Νίκου Λίνου.
-21:30, Το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και η 19η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων γιορτάζουν την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο 2014 με μουσική εκδήλωση στο Κουρσούμ Τζαμί σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων («Φεγγαροβραδιά στο Κουρσούμ Τζαμί»). Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μια μουσική περιπλάνηση στη Νύχτα, στο Φεγγάρι, στο Όνειρο και στον Έρωτα, με τραγούδια που θα αποδοθούν από μια ομάδα καλλιτεχνών από την πόλη των Τρικάλων. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

11- 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

-19:00, Δημοτικό Σχολείο Κρήνης, Τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ-πονγκ), με διοργανωτή τον οικείο Πολιτιστικό Σύλλογο.

.