Υλικά
Μερίδες: για 7-8 ατομικές λαδένιες
Για την επικάλυψη
Για τη ζύμη
Για το κατσικάκι
Διαδικασία
Κατσικάκι
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C.
- Αλατοπιπερώνουμε το κατσικάκι.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Βγάζουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε σε μια γάστρα.
- Στο ίδιο λάδι και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, το σέλερι, το θυμάρι και τους γλυκάνισους (αν βάλουμε) και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
- Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε για 3-4 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στη γάστρα με το κρέας, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, ίσα ίσα να καλυφθεί το κρέας, και σκεπάζουμε.
- Ψήνουμε για 3 ώρες, μέχρι το κρέας να λιώνει.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεψαχνίζουμε το κατσικάκι.
- Τα υπόλοιπα υλικά με τα υγρά του ταψιού τα πολτοποιούμε και τα βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι, για μια νόστιμη σάλτσα για άλλη χρήση.
Ζύμη
- Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό μαζί με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ.
- Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά, να αφρίσει το μείγμα, και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης.
- Στο μεταξύ, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις ντομάτες με τα κρεμμύδια, αλατοπίπερο, το λάδι και τη ρίγανη.
Λαδένιες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στη λειτουργία του αέρα.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα 2 λαμαρίνες του φούρνου.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 – 9 κομμάτια, περίπου 80 γρ. το καθένα, και τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε χοντρά φύλλα πάχους περίπου 1 εκ. Τα τακτοποιούμε στα ταψιά.
- Μοιράζουμε στην επιφάνειά τους το μείγμα με τις ντομάτες και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε, απλώνουμε από πάνω το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Ξεφουρνίζουμε και σκορπίζουμε από πάνω όσο κατσικάκι θέλουμε και τη ρόκα.