Καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου κατά τοπικού ΜΜΕ σε δικαστική διαμάχη με τον Δ. Παρθένη

Εκδικάστηκε χθες στο τριμελές πλημμελειοδικείο Τρικάλων, η υπόθεση της δικαστικής αντιπαράθεσης που είχε ο πρώην Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρης Παρθένης με τοπικό ΜΜΕ, σχετικά με δημοσίευμα που είχε γίνει προ 4ετίας και αφορούσε την λειτουργία του Νοσοκομείου, κατά την περίοδο της διοίκησης του Δ. Παρθένη.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων αθωώθηκε από τις κατηγορίες, ενώ το δικαστήριο επέβαλλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών στον ιδιοκτήτη του ΜΜΕ και επίσης ποινή φυλάκισης 6 μηνών σε δημοσιογράφο του ιδίου μέσου.

Όπως ανέφερε ο κ. Παρθένης, με τον οποίο το trikalaIN.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά, το σημαντικό δεν είναι ότι ο ίδιος δικαιώθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, μετά την καταδίκη σε φυλάκιση 6 μηνών του προσώπου που του είχε επιτεθεί στο γραφείο του, αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι δύο Διευθυντές γιατροί του Γ.Ν. Τρικάλων, ένας πρώην και ένας νυν μαζί με έναν τεχνικό υπάλληλο, προσέτρεξαν να υπερασπιστούν τη δημοσιογράφο και το ΜΜΕ που δημοσίευσε τα ψευδή δημοσιεύματα. Μάλιστα η δημοσιογράφος επικαλέστηκε στο ακροατήριο, την μαρτυρία  πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ως πηγή πληροφόρησης για τα ανακριβή και αναληθή στοιχεία που δημοσίευσε. Όλα αυτά δείχνουν ότι πράγματι υπάρχει σοβαρό ζήτημα σε ότι αφορά την λειτουργία ορισμένων προσώπων αλλά και το ρόλο κάποιων ΜΜΕ.