Φωτεινή Αθανασοπούλου : Ντροπή κ. Διαμαντοπoύλου ….

anejart_athanaso

 

 

Ο εικοστός αιώνας πιστεύω ότι θα καταγραφεί στο μέλλον διότι περιέλαβε στα ανθρώπινα δικαιώματα, το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και την δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και παιδείας.

 

Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει κανείς για την κατάλυση των εργασιακών σχέσεων και αμοιβών ούτε την πρόσδεση του συστήματος υγείας στο κρεβάτι του Προκρούστη. Οι πληγές είναι τόσο πρόσφατες στην Ελληνική κοινωνία για να τις έχουμε ξεχάσει και όλοι γνωρίζουμε ότι μας περιμένουν συνθήκες μεσαίωνα που θα χειροτερέψουν αν δεν πάρει ο λαός την τύχη του στα χέρια του. 

Στην παιδεία και μάλιστα την τριτοβάθμια τα πράγματα είναι εξίσου δραματικά. Μπορεί όλες οι πτυχές του πρόσφατου νόμου να μην έχουν γίνει αντιληπτές διότι η εφαρμογή του μόλις τώρα ξεκινάει, όμως δεν αφήνει αμφιβολίες για:

• Την κατάλυση του δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την επιβολή διδάκτρων (πράγμα που είναι ήδη γεγονός σε μεταπτυχιακά προγράμματα), σε συνδυασμό με την ασφυκτική μείωση της κρατικής επιχορήγησης που ξεπερνάει το 50%.

• Την κατάλυση της αυτονομίας του Πανεπιστημίου αφού αυτό θα εξαρτάται από τις ιδιωτικές επιχορηγήσεις (κι’ ας βαφτίζονται «απροϋπόθετες») τόσο για την προπτυχιακή λειτουργία του όσο και για την έρευνα. • Την μετατροπή των πτυχίων σε πιστοποιητικά δεξιοτήτων περιορισμένης χρήσης, «ελκυστικών στην αγορά εργασίας»!

• Την τρομοκρατία των νεώτερων συναδέλφων μέσω της εξάρτησης της εξέλιξής τους από τον διορισμένο Κοσμήτορα. Μπορεί το καθεστώς που επικρατούσε να χρειαζόταν παρεμβάσεις οι γενικότερες όμως κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που επικρατούσαν και το πλαίσιο που τις περιέβαλε δημιουργούσε προϋποθέσεις ώστε μία καλών προθέσεων διοίκηση να κάνει την διαφορά. Οι συνθήκες του σημερινού όμως «νομικού» πλαισίου δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για ψευδαισθήσεις. Οδηγούν μαθηματικά στην κόλαση παρά τις όποιες καλές προθέσεις που μπορεί να διακηρύσσονται.

 

ΝΤΡΟΠΗ κ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ…. ΝΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΔΑ

 

Φωτεινή Αθανασοπούλου

Υποψήφια βουλευτής με τους  «Ανεξάρτητους Ελληνες»

 

.