Άστραψε και βρόντηξε κατά των κυβερνητικών επιλογών ο Σιμορέλης μιλώντας στον FM 100 Ράδιο Ζυγός

Λάβρος κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο πρώην Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρήστος Σιμορέλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας στους Κώστα Αργυρούση και Γιώργο Παπαγεωργόπουλο στον FM 100 Ράδιο Ζυγός.

Κληθείς να σχολιάσει την ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κ. Σιμορέλης υπογράμμισε πως όλα τα σενάρια για την αλλαγή του εκλογικού νόμου τα διακινούν οι Βουλευτές της ΝΔ, ίσως γιατί κάποιοι βλέπουν πως δεν θα εκλεγούν στις επόμενες εκλογές. Είναι η πρώτη φορά πριν και μετά την μεταπολίτευση, που Έλληνας Πρωθυπουργός αλλάζει δύο φορές τον εκλογικό νόμο στην διάρκεια της ίδιας κυβερνητικής θητείας και αυτό αν μη τι άλλο, φανερώνει ξεκάθαρα την εκλογική ήττα που έρχεται.

Αναφερόμενος στην ομιλία και συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως αυτή η ομιλία είναι από τις τελευταίες του. Χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργό της ακρίβειας και των υποκλοπών, έκανε ευθέως λόγο για «καθεστώς Μητσοτάκη», ενώ χαρακτήρισε επίσης τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε «σικέ» με στημένες ερωτήσεις από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ενώ αντιπολιτευόμενα μέσα αποκλείστηκαν εντελώς από το δικαίωμα της όποιας ερώτησης.

Ο Χρήστος Σιμορέλης πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις εκλογές, επομένως υπάρχει το περιθώριο για τον σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης, με τη συνένωση όλων των δυνάμεων της κεντροαριστεράς. Με ποιο δικαίωμα βγαίνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ως άλλος Λουδοβίκος υποστηρίζει πως θα είναι «τερατογέννεση» μια τέτοια προοπτική;

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Σιμορέλης και για το μείζον θέμα της ακρίβειας στην ενέργεια, τονίζοντας πως ο Υπουργός Κώστας Σκρέκας δεν όρθωσε το «ανάστημα» του στην Ευρώπη για την ακρίβεια, την ίδια ώρα που σε άλλες χώρες όπως την Ισπανία και την Πορτογαλία, η τιμή της κιλοβατώρας είναι στα 184 ευρώ και στην Ελλάδα 616. Οι Έλληνες δεν μπορούν να ζουν άλλο πια με τα επιδόματα της κυβέρνησης, Είναι σαν αν έχει ο άλλος καρκίνο και εσύ να τους δίνεις ασπιρίνες για να περάσει. Προβλέπω να περάσουμε ένα δύσκολο «κατοχικό» χειμώνα με όλες αυτές τις εξελίξεις και η μόνο ελπίδα για τον τόπο και τους πολίτες, είναι η αλλαγή κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλαμβάνει και πάλι τα ηνία της χώρας.