«Άστεγος» από την 1η Μάϊου ο Χρήστος Σιμορέλης στην Αθήνα

Αλλού θα πρέπει να αναζητήσει στέγη στην Αθήνα, για τις κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης και άλλοι 35 συνάδελφοι του, όλοι προερχόμενοι από την επαρχία, καθώς το ξενοδοχείο Caravel των Αθηνών που είχε σύμβαση με την Βουλή, θα την διακόψει από την 1ηΜάϊου του 2018.

Αναλυτικά στο ρεπορτάζ της ενημερωτικής ιστοσελίδας Iefimerida.gr, που φιλοξενεί και την επιστολή του ξενοδοχείου προς την Βουλή των Ελλήνων αναφέρεται:

Το επίδομα ενοικίου των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών, που έχει έρθει στην επιφάνεια λόγω της υπόθεσης Αντωνοπούλου, φέρνει στο φως της επικαιρότητας και ένα άλλο θέμα: αυτό της διαμονής των βουλευτών σε ξενοδοχεία του κέντρου, το οποίο η Βουλή θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους επόμενους μήνες.

Ξενοδοχεία του κέντρου στα οποία διαμένουν οι βουλευτές είτε έχουν διακόψει τις συμβάσεις τους με τη Βουλή και έχουν ζητήσει από τους βουλευτές να αποχωρήσουν, είτε με επιστολές ανακοινώνουν πως αυτό θα συμβεί τους επόμενους μήνες.

Είναι χαρακτηριστική η επιστολή του ξενοδοχείου Caravel προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής, με την οποία ανακοινώνει ότι από 1ης Μαΐου οι 36 βουλευτές που βρίσκονται στο Caravel θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα δωμάτιά τους. Ανάμεσά τους είναι οι νυν υπουργοί Ανδρέας Ξανθός και Βασίλης Κόκκαλης, οι οποίοι κάνουν χρήση της διάταξης και παίρνουν το επίδομα διαμονής, αλλά και βουλευτές όπως οι κ. Αναστασιάδης, Καββαδάς, Βαγιωνάς, Βεσυρόπουλος, Κόνσολας, η Θεοδώρα Τζάκρη κ.ά.

Η πλήρης λίστα των βουλευτών που διαμένουν στο Caravel και πρέπει να φύγουν την 1η Μαΐου είναι η ακόλουθη: Αναστασιάδης Σάββας, Χρήστος Αντωνίου, Ευαγγελία Βαγιονάκη, Γιώργος Βαγιωνάς, Σωκράτης Βαρδάκης, Θανάσης Βαρδαλής, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Σωτηρία Βλάχου, Παναγιώτα Βράντζα, Στέργιος Γιαννάκης, Βασίλειος Γιόγιακας, Ιωάννης Δελής, Νικόλαος Ηγουμενίδης, Μανώλης Θραψανιώτης, Αχμέτ Ιλχάν, Θανάσης Καββαδάς, Ηλίας Καματερός, Γιάννης Καραγιάννης, Απόστολος Καραναστάσης, Βασίλης Κόκκαλης, Μανώλης Κόνσολας, Γιώργος Λαζαρίδης, Σπύρος Λάππας, Μουσταφά Μουσταφά, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, Ανδρέας Ξανθός, Γιώργος Παπαφιλίππου, Δημήτρης Ρίζος, Γιάννης Σηφάκης, Χρήστος Σιμορέλης, Κώστας Σπαρτινός, Κώστας Στεργίου, Μανώλης Συντυχάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Μερόπη Τζούφη, Βασίλης Τσίρκας.

Αυτό συμβαίνει λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης που θα έχει το κέντρο της Αθήνας τους επόμενους μήνες και επειδή τα ξενοδοχεία προτιμούν την αυξημένη χρέωση που θα έχει το κάθε δωμάτιο για τους τουρίστες, σε σχέση με τη μειωμένη χρέωση που έχει συμφωνήσει με τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές έχουν ήδη αποχωρήσει από άλλα ξενοδοχεία με τα οποία είχε κάνει σύμβαση η Βουλή και τα οποία είναι το Athens Plaza, το «Ηλέκτρα», το «Αμαλία» και το «Τιτάνια».