Ασπίδα για την υγεία το… πολύ σεξ

sex-bouli

Οι άντρες που έχουν έντονη σεξουαλική δραστηριότητα αποδεικνύεται πως έχουν και μειωμένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη.

Μάλιστα μελέτη Καναδών επιστημόνων σε περισσότερους από 3.200 άνδρες, έδειξε ότι αυτοί που είχαν 20 ή περισσότερες ερωτικές συντρόφους στη διάρκεια της ζωής τους, διέτρεχαν κατά 28% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη.

Οι επιστήμονες από τα πανεπιστήμια του Μόντρεαλ και του Κεμπέκ που πραγματοποίησαν σχετική μελέτη, πιστεύουν ότι το σεξ δρα προστατευτικά έναντι του καρκίνου του προστάτη.
Αυτό διότι οι άντρες που δεν έχουν μονογαμική σχέση με μία γυναίκα, κατά κανόνα κάνουν περισσότερο σεξ απ’ ό,τι οι δεσμευμένοι ή παντρεμένοι.

Η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Μαρί-Ελίζ Παρέν, καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Καρκίνου στο Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ δήλωσε: «Η ύπαρξη πολλαπλών ερωτικών συντρόφων στη ζωή ενός ετεροφυλόφιλου άντρα οδηγεί σε αυξημένη συχνότητα εκσπερματώσεων, η προστατευτική δράση των οποίων έναντι του προστατικού καρκίνου έχει παρατηρηθεί και σε προγενέστερες μεγάλες μελέτες».http://healthpro.gr/

.