ΑΣΕΠ: Προ των πυλών η προκήρυξη με τις 1.477 μόνιμες θέσεις σε ΟΤΑ

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η μεγάλη προκήρυξη για τους ΟΤΑ. Πρόκειται για 1.477 μόνιμες θέσεις σε δήμους και Περιφέρειες σε όλες της κατηγορίες: ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Βορίδης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ζήτημα της στελέχωσης των υπηρεσιών των Περιφερειών μέσω της πλήρους εφαρμογής, για πρώτη φορά, του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων. Μάλιστα ο κ. Βορίδης ανέλαβε τη δέσμευση οι προκηρύξεις για την κάλυψη των αναγκαίων θέσεων να έχουν εκδοθεί έως τις αρχές Δεκεμβρίου και τα προσωρινά αποτελέσματα έως τις αρχές Απριλίου, οπότε και θα καταστεί δυνατή η στελέχωση των Περιφερειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τόσο οι δήμοι, όσο και οι Περιφέρειες θα μπορούν να προχωρήσουν σε προσλήψεις από τους προσωρινούς πίνακες των 1.477 επιτυχόντων της συγκεκριμένης προκήρυξης που θα εκδώσει το ΑΣΕΠ προκειμένου να καλύψουν άμεσα τα μεγάλα κενά που έχουν σε μόνιμους υπαλλήλους.

Ειδικότητες και δήμοι

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι νέες θέσεις θα αφορούν μηχανικούς, οικονομολόγους και στελέχη πληροφορικής προκειμένου να συμβάλουν στην κατασκευή μικρών και μεγάλων έργων από τους δήμους και της Περιφέρειες, το πέρασμα στην ψηφιακή εποχή αλλά και στο συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας.

Τέλος η προκήρυξη θα προβλέπει προσλήψεις,  μεταξύ άλλων, στους δήμους και τις Περιφέρειες:  Δήμος Αθηναίων, Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, Δήμος Ιωαννιτών, Δήμος Ορεστιάδας, Δήμος Πολυγύρου, Δήμος Ρεθύμνης, Δήμος Σητείας, Δήμος Χανίων, Δήμος Ωρωπού, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Κρήτης, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφέρεια Στερεάς.

aftodioikisi.gr