Ασανσέρ και απολυμάνσεις έκανε η εταιρεία Infosolutions

grafeia tis 3.w l

Είναι εταιρεία πληροφορικής, που στεγάζεται σε ένα…σπίτι και το site της έχει «πέσει». Αυτή ανέλαβε να οργανώσει τις εκλογές στη ΝΔ

Είναι oμόρρυθμη εταιρεία μηχανοργάνωσης, που το site της έχει «πέσει» και στεγάζεται σε ένα…σπίτι.

Αυτή είναι η εταιρεία Info-solutions που ανέλαβε να διοργανώσει τις εκλογές αρχηγού στη ΝΔ και επιλέχθηκε μεταξύ τριών προσφορών που είχαν κατατεθεί για την ανάθεση του έργου.

Ποιά είναι η εταιρεία Infosolutions

Οι επαγγελματίες του χώρου μιλούν για την Infosolutions (επωνυμία «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΛΩΝΑΡΗΣ-ΕΛΕΝΗ ΤΥΡΜΑΚΗ Ο.Ε») λέγοντας ότι είναι μία εταιρεία-φάντασμα η οποία δεν διαθέτει καν ιστοσελίδα. Στην διεύθυνσή της στο διαδίκτυο εμφανίζεται το λογότυπό της με την ένδειξη… «Under Construction», ενώ στη λίστα της ΕΕΤΤ είναι καταχωρημένη ως… εταιρεία που φτιάχνει ιστοσελίδες!

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι της εταιρείας είναι μετρημένοι στα… δάχτυλα, ενώ το πεδίο των δραστηριοτήτων της είναι… άσχετο με το έργο που ανέλαβε.

Εξ ου και η δήλωση συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά ότι «η info-solutions (με αυτό ή με άλλο όνομα) είχε ήδη από δεκαετίας επιλεγεί από τις υπηρεσίες του Δημοσίου, για τη συντήρηση δικτύων, έχοντας αντίστοιχη σύμβαση με τους συντηρητές του ασανσέρ, τους απολυμαντές ή τους καθαριστές των εγκαταστάσεων».

Πάντως η εταιρεία είχε συμφωνήσει να λάβει 300.000 για τη διεξαγωγή των εκλογών στη ΝΔ, ενώ το συνολικό κόστος της διαδικασίας θα στις 850.000 ευρώ σε περίπτωση που θα υπήρχαν δύο εκλογικοί γύροι.

Εντωμεταξύ, ειδικοί αναφέρουν ότι για να αναλάβει ένα τέτοιο έργο η όποια εταιρεία, πρέπει να είναι αντίστοιχα πιστοποιημένη, πρέπει δηλαδή να διαθέτει «ISO 27001» το οποίο η Infosolutions… δεν έχει!

Δύο οι εταιρείες

Οι επαγγελματικές δραστηριότητες των δύο εταιρειών της ομόρρυθμης εταιρείας είναι άκρως… ενδιαφέρουσες.

Ο Αθανάσιος Κλωνάρης διατηρεί την «ΙΝΦΙΝΙΤΥ ΕΠΕ» στη Γλυφάδα, της οποίας επίσης η ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.

Αυτή η εταιρεία έχει αναλάβει έργα εκατοντάδων ευρώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον ΕΛΟΤ και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ενώ η σημαντικότερη δουλειά της ήταν η σύμβαση με την Γενική Γραμματεία στο Μαξίμου, επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, αντί αμοιβής σχεδόν 4.500 ευρώ.

Η Ελένη Τυρμάκη από το 2006 και έως τον 2011 διατηρούσε την δεύτερη εταιρεία «INFOLEARNING SERVICES» η οποία… διοργάνωνε επιμορφωτικά σεμινάρια.

Η πρώτη δραστηριότητα της Infosolutions σε σχέση με δημόσιο φορέα, όπως αναφέρει η Eφημερίδα των Συντακτών, εμφανίζεται τον Ιούνιο του 2013 όπου ανέλαβε την ανανέωση του domain της ιστοσελίδας του Eπιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Τον Ιούνιο του 2015 επιμελήθηκε του πληροφοριακού συστήματος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Η Infosolutions από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι και λίγο πριν τις εκλογές του φετινού Ιανουαρίου σύναψε πολλές συμβάσεις με το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2014 σύναψε σύμβαση με την εταιρεία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο», της οποίας επικεφαλής ήταν ο Αριστείδης Ματιάτος, στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά….

 

.thetoc