Αρνίσια κεμπάπ

Υλικά

    • 300 γρ. αρνίσιο κιμά, περασμένο δύο φορές
    • 1 ασπράδι αυγού
    • 4 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
    • 1 μικρό κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
    • 20 ml γάλα, πλήρες
    • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για το μίγμα μπαχαρικών

    • ½ κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα  
    • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή, σε σκόνη  
    • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη  
    • 1/3 κουτ. γλυκού γλυκάνισο, σε κόκκους  
    • 3 κόκκους μπαχάρι  
    • ½ μικρό λεμόνι, το ξύσμα  

Για το σερβίρισμα

  • 1 ντομάτα κομμένη  
  • ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο  
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο  
  • 150 γρ. πλιγούρι βρασμένο

Μια κλασική και αγαπημένη επιλογή BBQ στην πιο εύκολη και νόστιμη εκδοχή της.

Διαδικασία

Βήμα 1

Μπαχαρικά: Σε ένα μούλτι βάζουμε την κανέλα, τα δύο είδη πάπρικας, το γλυκάνισο, το μπαχάρι, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε
μέχρι να γίνουν πούδρα.

Βήμα 2

Αδειάζουμε το μίγμα μπαχαρικών σε ένα βαθύ μπολ και ύστερα ρίχνουμε μέσα τον κιμά, το ασπράδι, τα φύλλα δυόσμου, το δεντρολίβανο, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 3

Πλάθουμε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει και κατόπιν πλάθουμε κεμπάπ των 50 γρ. περίπου.

Βήμα 4

Τα ψήνουμε στο BBQ για περίπου 8΄-10΄ γυρίζοντάς τα τακτικά να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Εναλλακτικά, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή μια γκριλιέρα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 5΄ από την κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βήμα 5

Μόλις ψηθούν, τα σερβίρουμε ζεστά μαζί με ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και πλιγούρι βρασμένο.

olivemagazine.gr