Υλικά για 4-6 άτομα
1.500-1.800γρ. αρνί μπούτι
6 σκελίδες σκόρδο
12 πατάτες baby
1 φύλλο δάφνη
200ml λευκό ξηρό κρασί
200ml ζωμό λαχανικών, καυτό
4 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
8 σπόρους καρδάμωμο
12 (ξερά) δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι
150γρ. φιστίκι Αιγίνης, πούδρα
αλάτι χοντρό, μαύρο πιπέρι
Για το γλάσο
50γρ. μέλι
10γρ. νερό
½ κουτ. γλυκού κόκκους πιπέρι, σπασμένους σε γουδί
½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο, ξερό, σπασμένο σε γουδί
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Ρίχνουμε στη γάστρα σπασμένο το σκόρδο μαζί με τις πατάτες, τη δάφνη, το κρασί και τον ζωμό, τα κρεμμύδια σε φέτες, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μπούτι αλατοπιπερωμένο, ρίχνουμε ελαιόλαδο, το καρδάμωμο, καλύπτουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 2 ώρες και 20 λεπτά. Γλάσο: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Το χωρίζουμε σε δύο μπολάκια. Ανοίγουμε το καπάκι, προσθέτουμε μέσα τα δαμάσκηνα και αλείφουμε το αρνί με το μισό γλάσο. Ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά χωρίς καπάκι. Βγάζουμε τη γάστρα από τον φούρνο, αλείφουμε το αρνί με το υπόλοιπο γλάσο με καθαρό πινέλο και το πασπαλίζουμε με την πούδρα φιστικιού ώστε να καλυφθεί όλο. Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα.