Αρνάκι στη γάστρα με πατάτες και καρότα

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το μπούκοβο, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, το δεντρολίβανο, το μισό ελαιόλαδο και αλατοπίπερο μέχρι να έχουμε μια πάστα.
  2. Την απλώνουμε στα κομμάτια του αρνιού έτσι ώστε να καλυφθεί καλά και αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες.
  3. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τις πατάτες και τα καρότα και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Για το ψήσιμο του αρνιού, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  5. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε το αρνί, τις πατάτες και τα καρότα και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει εξωτερικά το αρνί.
  6. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 150-160°C και ψήνουμε για άλλες 2 1⁄2 – 3 ώρες ή μέχρι το αρνί σχεδόν να λιώνει.

gastronomos.gr