Αρκτικό ψύχος θα δοκιμάσει τις αντοχές της Ευρώπης

Το πρώτο crash test για την ετοιμότητα των Ευρωπαίων απέναντι στην ενεργειακή κρίση θα αποτελέσει το αρκτικό κύμα ψύχους που αναμένεται στη δυτική Ευρώπη.

Θα φανεί το κατά πόσο είναι πρόθυμοι οι πολίτες να καθυστερήσουν να ανάψουν τη θέρμανση στα σπίτια, σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας και λιγότερων εξόδων των νοικοκυριών.

Το κύμα ψύχους, αναμένεται έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, με το Λονδίνο να φαίνεται ότι θα έχει θερμοκρασίες σχεδόν 5 βαθμούς κάτω από τον μέσο όρο, πέφτοντας έως και 6,5 βαθμούς Κελσίου τη νύχτα τις 27ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τη Maxar Technologies.

Στη Φρανκφούρτη ο υδράργυρος θα υποχωρήσει 3,5 βαθμούς Κελσίου κάτω από τα συνηθισμένα επίπεδα στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ Γαλλία και Ισπανία θα αντιμετωπίσουν θερμοκρασίες 3-4 βαθμούς χαμηλότερες από τα συνήθη για την εποχή επίπεδα.

Η περίοδος θέρμανσης δεν ξεκινά επίσημα πριν από τον Οκτώβριο, ωστόσο πρόκειται για μια πρώτη δοκιμή πειθαρχίας στην κατανάλωση ενέργειας, τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητά έναν υποχρεωτικό στόχο μείωσης της ενέργειας.

Πηγή: Bloomberg  liberal.gr