Άρης Τζάνης: Δημιουργούμε μια γιορτινή ατμόσφαιρα στο Δήμο Πύλης κόντρα στη γκρίζα πραγματικότητα που ζούμε

Για τις προετοιμασίες που κάνει ο Δήμος Πύλης για να υποδεχθεί τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μίλησε σε συνέντευξη του το πρωί του Σαββάτου στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών-Διοικητικών υπηρεσιών και πολιτικής προστασίας του Δήμου Πύλης Άρης Τζάνης.

«Θα υπάρχει ξεχωριστός και πλούσιος στολισμός σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα όπως και στην έδρα του δήμου, με επίκεντρο το άναμμα του δέντρου στη Πύλη, ώστε όλοι οι κάτοικοι, μικροί και μεγάλοι να χαρούν αυτές τις μέρες των γιορτών έτσι όπως ξέρουμε και έτσι όπως πρέπει, κόντρα στην γκρίζα πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε με τον κορονοϊό. Βέβαια οι υγειονομικές συνθήκες δεν μας επιτρέπουν φέτος να προβούμε στην οργάνωση κάποιων εκδηλώσεων, όπως η βράβευση των μαθητών που εισήχθησαν την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που γίνεται παραδοσιακά κάθε χρόνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όλα αυτά θα μετατεθούν για αργότερα», ανέφερε ο κ. Τζάνης για να προσθέσει πως «Ο Δήμος Πύλης από πολύ νωρίς έλαβε έκτακτα μέτρα για την εμπόδιση της διασποράς του κορονοϊού, τόσο εντός του δημοτικού καταστήματος, όσο και σε κάθε άλλη υπηρεσία. Αυτή την στιγμή στο δήμο υπάρχει διψήφιο νούμερο κρουσμάτων σε δημότες που νοσούν, αλλά θα ήταν πολύ μεγαλύτερο, αν δεν είχαν παρθεί από νωρίς τα μέτρα προστασίας. Στο Δημαρχείο έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού και απολύμανσης, ύστερα από τα κρούσματα που παρατηρήθηκαν σε δύο εργαζόμενους».

Ιδιαίτερη αναφορά  έκανε ο Άρης Τζάνης και στο θέμα της απόφασης του ΣτΕ να κάνει δεκτή την αίτηση προσφυγής των κατακλυζομένων της Μεσοχώρας, βάζοντας έτσι «φρένο» στην ολοκλήρωση του έργου του φράγματος της Μεσοχώρας, ένα έργο ζωτικής σημασία για τη Πύλη και όλη την ευρύτερη περιοχή. «Θα πρέπει σύσσωμες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε να μην πάει χαμένο το έργο και γρήγορα να προχωρήσει», ήταν το σχόλιο του Αντιδημάρχου Πύλης, ενώ με την άλλη του ιδιότητα ως Αντιπρόεδρος των ΕΒΕ Τρικάλων, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εν μέσω πανδημίας, τονίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και το θεσμικό όργανο που εκπροσωπεί θα σταθούν με όλες τους τις δυνάμεις στο πλευρό όλων των επαγγελματιών που δοκιμάζονται, είτε έχουν τις επιχειρήσεις τους κλειστές, είτε ανοικτές.