Άρης Μερεντίτης: Ο Μητσοτάκης παραχαράσσει την ιστορία – Η επιτυχία του Σημίτη έχει καταγραφεί στην ιστορία

Ένα σχόλιο για την παραχάραξη της ιστορίας από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και την καταγραφή της στην ιστορία η είσοδος της χώρας στην ΟΝΕ από τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, έκανε με ανάρτηση του στα socialmedia ο νομικός και τοπικό στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής Άρης Μερεντίτης.

“Αλλά και ως αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία στήριξε τους δύο εθνικούς στόχους: την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την είσοδό μας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση και τελικά στο ευρώ.”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάλι παραχαράσσει την ιστορία.

Η Νέα Δημοκρατία ίσως κάπου στο βάθος του πολιτικού μυαλού της στήριξε την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ. Στην πραγματικότητα πάντως, το 2001 και για πολλά χρόνια μετά, αμφισβητούσε την ακρίβεια των στοιχείων της χώρας. Κατηγορούσε την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη για ψεύτικα στοιχεία, γεγονός που δεν είχε πρόβλημα να λέει και διεθνώς.

Η δήθεν απογραφή του Αλογοσκούφη, υπουργού του Καραμανλή, είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Η χώρα διασύρθηκε για λίγα χρόνια, καλλιεργήθηκε ο μύθος ότι η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ με ψεύτικα στοιχεία, μέχρι που η Κομισιόν λίγα χρόνια αργότερα διέψευσε τη σπέκουλα της δεξιάς. Αλλά η ζημιά είχε γίνει.

Είναι δε τόσο μικρόψυχος ο νυν πρωθυπουργός που δεν τόλμησε να αναφέρει το όνομα του Πρωθυπουργού που σχεδίασε και ολοκλήρωσε την είσοδο στην ΟΝΕ.

Ευτυχώς που την επιτυχία του Κώστα Σημίτη την έχει καταγράψει η Ιστορία. Οι πολιτικές μικρότητες του Μητσοτάκη χαρακτηρίζουν τον ίδιο και το κόμμα του, διαχρονικώς.