Αργεντινή: Δικηγόρος κέρδισε το δικαίωμα χρήσης του «σήματος Μαραντόνα»

Δικαστήριο της Αργεντινής, ακύρωσε την αναστολή της χρήσης του «σήματος Μαραντόνα» από τον Ματίας Μόρλα.

Ο εν λόγω δικηγόρος έχει την επικαρπία, στο πλαίσιο μιας νομικής διαμάχης που άρχισε από την οικογένεια του αείμνηστου Αργεντινού, ο οποίος πέθανε τον Νοέμβριο του 2020.

Σε μια απόφαση 13 σελίδων, το Εθνικό Ποινικό και Διορθωτικό Τμήμα Εφετών έκρινε υπέρ του Μόρλα, ο οποίος, πλέον, θα μπορεί να εμπορεύεται το όνομα και τα προσωνύμια που αναφέρονται στον Μαραντόνα (Maradona., D10S, El Diez, La mano de Dios (σ.σ. το χέρι του Θεού) και El Diego).

Στις 31 Μαρτίου, ο Μόρλα έχασε προσωρινά από άλλο δικαστήριο, το δικαίωμα χρήσης του «σήματος Μαραντόνα», στο πλαίσιο διαδικασίας για απάτη και φερόμενη απάτη, που άρισαν οι δύο μεγαλύτερες κόρες του «Ντιεγκίτο», Ντάλμα και Τζιανίνα.

Οι σχετικές έρευνες, έγιναν στις αρχές Απριλίου στα γραφεία και σε ένα συμβολαιογραφικό γραφείο που συνδέεται με τον Μόρλα.

Σύμφωνα με την απόφαση, αυτά τα εμπορικά σήματα καταχωρούνται στο Εθνικό Ινστιτούτο Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στο όνομα της Sattvica SA, μιας εταιρείας που ιδρύθηκε από τον Μόρλα κι έναν συγγενή του, τον Ιούνιο του 2015, προκειμένου να ενεργεί ως πληρεξούσιος για την εμπορική χρήση του ονόματός του Μαραντόνα. Η υπογραφή των σχετικών εγγράφων, έγινε τον Δεκέμβριο του 2014 στο Άμπου Ντάμπι, όπου τότε διέμενε ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Οι αδελφές Μαραντόνα, κατηγόρησαν τον Ματίας Μόρλα για «προδοσία, ανεντιμότητα και κατάχρηση» κατά τον χειρισμό των εμπορικών σημάτων και των δικαιωμάτων της εικόνας του Μαραντόνα.

Ο δικηγόρος απάντησε, λέγοντας ότι ο Μαραντόνα «εγκαταλείφθηκε και πέθανε μόνος από υπαιτιότητά τους».

cnn.gr