Αρχίζουν οι δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων

hremia 3

Κοινή δράση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων και του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων για τα παιδιά

Αρχίζουν την ερχόμενη Τρίτη 7 Οκτωβρίου οι δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με το φαινόμενο της βίας και της ισότητας των δύο φύλλων.
Ειδικότερα οι δράσεις έχουν ως εξής.

Τρίτη 7 και 14 Οκτωβρίου, ώρα 17:00 – 18:30
Συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων
Αφήγηση και δραματοποίηση παραμυθιού με τίτλο
« Ηρεμία, έξω η βία !!» της Girardet Sylvie.
Η δράση γίνεται στα πλαίσια της πρωτογενούς πρόληψης για την ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με το φαινόμενο της βίας δίνοντας έμφαση στην υιοθέτηση συμπεριφορών που βασίζονται στη μη βίαιη επικοινωνία.
Με την ψυχολόγο Βασιλική Γκουγκουστάμου & την κοινωνική λειτουργό Χρυσάνθη Τζήκα
Για παιδιά Α΄- Β΄- Γ΄ Δημοτικού στο Παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Πέμπτη 9 και 16 Οκτωβρίου, ώρα 17:00 – 19:00
Συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων
Δράση για να κατανοήσουν τα παιδιά την έννοια της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων και της δυνατής βίωσης κοινών συναισθημάτων παρά τα ενδεχόμενα διαφορετικά εξωτερικά χαρακτηριστικά. Η δράση περιλαμβάνει δύο φάσεις με τίτλους «Το ολόγραμμα» και «Το κουτί των συναισθημάτων».
Με την ψυχολόγο Βασιλική Γκουγκουστάμου & την κοινωνική λειτουργό Χρυσάνθη Τζήκα
Για παιδιά Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ Δημοτικού στο Παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων που λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2014 στο χώρο του κτιριακού συγκροτήματος του Ε’ ΚΑΠΗ ( Θεοδοσοπούλου 18& Θερμοπυλών – έναντι ΔΕΗ) παρέχει ΔΩΡΕΑΝ εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες σε γυναίκες που υφίστανται βία (σωματική, ψυχολογική συναισθηματική ,λεκτική, οικονομική σεξουαλική παρενόχληση βιασμό ή απόπειρα βιασμού εμπορία και διακίνηση [trafficking],κ.α.), όπως:
 Ψυχοκοινωνική στήριξη, (εξειδικευμένη συμβουλευτική των γυναικών θυμάτων)
 Υπηρεσίες ένταξης στην αγορά εργασίας ,που θα γίνουν σε συνεργασία με άλλους φορείς της πολιτείας (π.χ. ΟΑΕΔ, Κέντρα Προώθησης στην Απασχόληση, Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων κλπ.)
 Υπηρεσίες νομικής συμβουλευτικής και πληροφόρησης για δικαιώματα των θυμάτων, τη σχετική νομοθεσία, τις απαιτούμενες διαδικασίες για την υποβολή καταγγελίας, μήνυσης κλπ., συμβουλευτική και πληροφόρηση των γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας και αντιμετώπιση του προβλήματος.
 Παραπομπή ή συνοδεία των ωφελούμενων γυναικών, όποτε αυτό απαιτείται, σε ξενώνες, στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές ,στο δικαστήριο, νοσοκομείο, σε νοσοκομεία ή κέντρα υγείας, σε φορείς κοινωνικής πολιτικής, σε φορείς απασχόλησης, σε φορείς φύλαξης και υποστήριξης παιδιών κλπ.
 Ενημέρωση για προνοιακά ή άλλα επιδόματα.

Για την συμμετοχή των παιδιών στις δράσεις απαιτείται προεγγραφή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τηλ.: 24313/53564-65.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

.