Άρχισε η “ανταρσία” σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ – Δεν ψηφίζουν τα μέτρα βουλευτές και παραιτούνται

boyli

 

 

– Με επιστολή παραιτήθηκε ο βουλευτής Ζακύνθου ΠΑΣΟΚ Δ.Βαρβαρίγος
– Ενώπιον της ΚΟ παραιτήθηκιε η Π.Ζούνη
– Έξι βουλευτές της ΝΔ είπαν ξεκάθαρα όχι στα νέα μέτρα
– Αρκετές αμφιβολίες και από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Αντάρτικο φαίνεται πως στήνουν πλέον βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ παρά τις δηλώσεις των αρχηγών τους για κομματική πειθαρχία αλλά και διαγραφής τους από το κόμμα αν δεν ακολουθήσουν την κομματική γραμμή.

Με επιστολή του στον προέδρο της Βουλής ο βουλευτής Ζακύνθου Δημήτρης Βαρβαρίγος ανακοίνωσε την παραίτηση του.

Ποιο τόλμηρη όμως ήταν πριν από λίγο η βουλευτής Α’Αθηνών Πέμη Ζούνη όπου ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είπε “Παραδίδω την έδρα μου με το σκεπτικό ότι δεν εξυπηρέτησα την Ελλάδα και ήμουν και είμαι ανεπαρκής πολιτικός”

Όμως στο ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με πληροφορίες θα μετρήσουν κι άλλες απώλειες ψήφων στην αυριανή ψηφοφορία.

Ανάμεσα τους η παραιτηθείσα αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Λούκα Κατσέλη, ο Χάρης Καστανίδης και ο Δημήτρης Κουσέλας.

Σίγουροι για το όχι από το ΠΑΣΟΚ θεωρούνται οι: Γ.Μιχελογιαννάκης, Τσ.Μάντατζη, και Χρήστος Μαγκούφης. Στους όχι πρέπει να υπολογίζεται και ο επίσης παραιτηθείς υφυπουργός Εργασίας Γ.Κουτσούκος

Έξι απώλειες μετρά ήδη η ΝΔ

Μετά τους βουλευτές Χρήστο Ζώη (Λάρισας), Δημήτρη Σταμάτη (Αιτωλοακαρνανίας), Μαργαρίτη Τζίμα (Δράμας) και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλο (Εύβοιας), άλλοι δύο βουλευτές, οι κκ Γιώργος Βαγιωνάς (Χαλκιδικής) και Παναγιώτης Μελάς (Α Πειραιώς) δήλωσαν, κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης.

Μάλιστα στις τοποθετήσεις τους αρκετοί από τους βουλευτές επιτέθηκαν στον Αντώνη Σαμαρά.