Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μυροφύλλου

Εγκαίνια –Αγιασμός  Αποκατάστασης του Ιερού Ναού της Παναγίας και των Ταξιαρχών του Μοναστηριού Αγίου Γεωργίου  Μυροφύλλου.

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί 15 Οκτωβρίου,  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία , στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μυροφύλλου στον Ομώνυμο Ιερό Ναό Προεξάρχοντας του πρώην Άρτας  Σεβασμιοτάτου  Μητροπολίτη κ. κ. Ιγνατίου, συνλειτουργούντος  του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. κ. Χρυσοστόμου , συνεπικουρούμενοι από Μοναχούς από Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας   παρουσία αρκετών πιστών.

Και εν συνεχεία  έγιναν τα Εγκαίνια και ο Αγιασμός στον αύλιο χώρο Μοναστηριού και τα Θυρανήξια  του Ιερού Ναού της Παναγίας και των Ταξιαρχών.

Χαιρετισμό έκαναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτριος Ράπτης, ο Δήμαρχος κ. Κων/νος Μαράβας, ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. κ. Χρυσόστομος, ο  βουλευτής κ. Σκρέκας, ο  Διοικητής του Γ. Ν. Τρικάλων κ. Παρθένης, η Αρχαιολόγος κ. Μαντζανά, ο Μηχανικός του έργου  κ. Χαρίτος  Ηλίας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μυροφύλλου κ. Γεώργιος Ράπτης, ο Μοναχός  κ. Εφραίμ, ο κ. Χριστόφορος  Παπαδόπουλος, ο Υπαστυνόμος Α’ του Α.Τ. Πύλης κ. Αλέξανδρος Πελτέκης, ο Δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων κ. Μαρίνος Γαρνέλης και οκ. Τασούλας Ιατρός. Στην συνέχεια έγινε ανταλλαγή δώρων.

Να σημειώσουμε ότι την πρώτη Αναστύλωση του πρώτου τμήματος του Μοναστηριού είναι δωρεά της οικογενείας Παπαδοπούλου στην Μνήμη του γιού τους.

Επίσης παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, ο βουλευτής Τρικάλων κ. Κων/νος Σκρέκας, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Μαρίνος  Γαρνέλης ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μυροφύλλου κ. Γεώργιος Ράπτης, ο  Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Αλέκος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης κ. Χρήστος Νάκος, οι δημοτικοί  Σύμβουλοι του Δήμου Πύλης κ. Νίκος Τόλιας, κ. Λαμπρινή Οικονόμου, κ. Σωτήριος Αγγέλης, κ. Βασίλειος  Αναγνώστου Κων/νος  Κρούπης, ο Διοικητής του Γ.Ν. Τρικάλων κ. Παρθένης  Δημ. ο Υπαστυνόμος Α’ του Α.Τ. Πύλης κ. Αλέξανδρος Πελτέκης, η Αρχαιολόγος κ. Κρυσταλία  Μαντζανά.