ΑΠΣ ΤΡΙΚΑΛΑ και ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ: Παλέψαμε για το περιβάλλον

Το ευρύ κοινωνικό πρόγραμμα «Παλεύουμε» για 15η συνεχόμενη χρονιά έρχεται να ανταποκριθεί στην ανάγκη ενημέρωσης και συμμετοχής, σε πράξεις και ενέργειες που έχουν να κάνουν με ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα

Ο ΑΠΣ Τρίκαλα και τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ  πραγματοποίησαν καθαρισμό την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στο Πάρκο Ματσόπουλου, στα πλαίσια του προγράμματος «Παλεύουμε για το περιβάλλον».

Συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου και με ιδιαίτερο ζήλο, αφού αρχικά καθαρίστηκε ο χώρος.

Το πρόγραμμα «Παλεύουμε για το περιβάλλον», πλαισιώθηκε από διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, όπως παραδοσιακά παιχνίδια, φυσικές δραστηριότητες κτλ.

Ως επιμέρους στόχοι του προγράμματος  «Παλεύουμε για το περιβάλλον», τέθηκαν οι ακόλουθοι:

α) Οι μαθητές/τριες να ευαισθητοποιηθούν πάνω στο θεσμό του εθελοντισμού, να αποκτήσουν κοινωνική συνείδηση και να υιοθετήσουν το ρόλο του ενεργού πολίτη. Να καλλιεργήσουν κοινωνικές αξίες, όπως είναι η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα, η συμμετοχικότητα, ο αλληλοσεβασμός, η προσφορά, αλλά και η υπευθυνότητα, η ικανότητα λήψης πρωτοβουλιών, η αυτοπεποίθηση, κ.α 
β) Να συνδεθεί ο σύλλογος πάλης ΑΠΣ Τρίκαλα και τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ με την κοινωνία μέσα από άμεσες και πρακτικές δράσεις, στις οποίες θα συμμετέχουν οι μαθητές/τριες, οι εκαιδευτικοί, οι γονείς και άλλοι κοινωνικοί φορείς, όπως η τοπική αυτοδιοίκηση.    
γ) Να βιώσουν οι μαθητές/τριες το σύλλογο πάλης και τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ ως χώρο δημιουργικής, διαθεματικής και αυτοκαθοριζόμενης μάθησης.

Οι σημαντικότεροι λόγοι που ωθούν τους ανθρώπους σε πράξεις εθελοντικής βοήθειας έχουν σχέση με το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, την αναζήτηση ενός ανώτερου νοήματος στη ζωή, τη διάθεση για ψυχική και κοινωνική επαφή, τη χαρά της προσφοράς.

Ο ρόλος των εθελοντών είναι πάντα επικουρικός και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει τις ελλείψεις που παρουσιάζει η κρατική πολιτική.

Με το πρόγραμμα «Παλεύουμε για το περιβάλλον» μάθαμε, γνωρίσαμε και συνειδητοποιήσαμε ότι το περιβάλλον είναι και δική μας ευθύνη!

Ευχαριστούμε, τις εταιρείες:

             ΚΛΙΑΦΑ        ΒΙΟΛΑΝΤΑ          ΔΙΟΣ   

για την σημαντική τους βοήθεια με την χορηγία προϊόντων τους, συμβάλλοντας έτσι στην υλοποίηση τέτοιων δράσεων και εκδηλώσεων αποδεικνύοντας στην πράξη το κοινωνικό τους πρόσωπο.

Ευχαριστούμε, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, που πάντα υποστηρίζει με αγάπη αυτές τις δράσεις  μας και φυσικά τον κο Μητροβασίλη που με το άλογό του και την άμαξα επιδόθηκε στο αντίστοιχο ταξιδάκι των παιδιών.

Ευχαριστούμε, τους προπονητές του ΑΠΣ Τρίκαλα και τους εκπαιδευτικούς των ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ, για τον ζήλο και την έμπνευση που απλόχερα δίνουν στα παιδιά μας.

Τέλος ευχαριστούμε τους γονείς και φυσικά τα παιδιά που πολλές φορές μας αφήνουν άναυδους με τις πράξεις τους.

Με εκτίμηση

Νίκος Τσιακάρας