Αποβολή από τα play off, όχι υποβιβασμός για τα Τρίκαλα

aot-logo

Με αποβολή και όχι υποβιβασμό τιμωρήθηκαν τα Τρίκαλα για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Football League. Αυτό σημαίνει πως ο ΑΟΤ χάνει το δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ της Football League (αν και όποτε αυτά γίνουν), ωστόσο θα παραμείνουν στην κατηγορία αν καταθέσουν νέα εγγυητική επιστολή.

Βάσει του κανονισμού, τη θέση των Τρικάλων στα πλέι οφ παίρνει η αμέσως επόμενη ομάδα στην κατάταξη της Football League, ο Διαγόρας Ρόδου. Παράλληλα επιβλήθηκαν πρόστιμα και άλλες ποινές στον πρόεδρο Νίκο Γαλανακόπουλο και τον μεγαλομέτοχο Βαγγέλη Πλεξίδα.

Η ποινή που επιβλήθηκε στα Τρίκαλα είναι εφέσιμη και αναμένεται να κατατεθεί έφεση.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ – FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ ομόφωνα κρίνει ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση.

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ τις πειθαρχικές ποινές α)την αποβολή της από το Πρωτάθλημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και ως εκ τούτου αυτή δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες κατάταξης και β) την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ και κατά τα ? αυτής σαράντα πέντε (45.000) ευρώ.
Επιβάλλει στον Ν. ΓΑΛΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟ τις πειθαρχικές ποινές α) της απαγόρευσης εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για χρονική περίοδο δώδεκα (12) μηνών και β) την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ και κατά τα ? αυτής δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ .
Επιβάλλει στον Ε. ΠΛΕΞΙΔΑ τις πειθαρχικές ποινές α)του αποκλεισμού των έξι (6) αγώνων και β) την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ και κατά τα ? αυτής δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ.(Απόφαση Ε.Ε.Α. για πλαστή εγγυητική επιστολή )».