Απόβαση Γάλλων στη Μεσόγειο: Πλοία και υποβρύχια, μαζί με το αεροπλανόφορο Charles de Gaulle

Στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να καταπλεύσει άμεσα, συνοδευόμενο από πλοία και υποβρύχια του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα γαλλικών ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Γαλλίας, πλοία υποβρύχια και το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ έρχοναι άμεσα στη Μεσόγειο,  σε «μη προσδιορισμένη αποστολή», σύμφωνα με το lemarin.ouest-france.fr.

Για λόγους ασφαλείας δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες, ωστόσο όπως τονίζουν στρατιωτικοί αναλυτές, ο απόπλους από τo ναύσταθμο της Τουλόν, γίνεται με το αεροπλανοφόρο σε «ετοιμότητα μάχης», δηλαδή με πλήθος μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ, ιπτάμενα ραντάρ και στρατηγικό οπλισμό πυραύλων μέγιστης ακτίνας δράσης, αντι-υποβρυχιακό οπλοστάσιο καθώς και τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού, στόχευσης και ηλεκτρονικών παρεμβολών που έχει αναπτύξει η γαλλική πολεμική βιομηχανία.

Η ανάπτυξη στην Ανατολική Μεσόγειο του γαλλικού πολεμικού ναυτικού έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του Γάλλου προέδρου Μακρόν πως «η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από πράξεις», ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί Ελλάδα και Γαλλία πως «θα πληρώσουν βαρύ τίμημα».

dikaiologitika.gr