Αποτυχία συμφωνίας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών «βλέπουν» τα ξένα ΜΜΕ

84479-bbc

 

 

Αποτυχία συμφωνίας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών «βλέπουν» τα ξένα ΜΜΕ. To θρίλερ των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης για το νέο πακέτο μέτρων και τη νέα δανειακή σύμβαση βρέθηκε στο επίκεντρο του διεθνούς Τύπου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, απέτυχε να εξασφαλίσει τη στήριξη της κυβέρνησης συνεργασίας για το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας αναφέρει το BBC. O Έλληνας υπουργός πηγαίνει στις Βρυξέλες με «ατελή συμφωνία διάσωσης» μεταδίδει το Reuters.

Για αποτυχία συμφωνίας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών κάνει λόγο το BBC. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος απέτυχε να εξασφαλίσει τη στήριξη της κυβέρνησης συνεργασίας του για το σχέδιο νέων μέτρων λιτότητας μετά από περισσότερες από επτά ώρες συνομιλιών». Το BBC αναφέρει ότι το κυρίαρχο εμπόδιο ήταν οι περικοπές στις συντάξεις.

«Κολλάνε» οι διαπραγματεύσεις την ώρα που ο Βενιζέλος φεύγει για τις Βρυξέλλες αναφέρει το Bloomberg. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, έχει συνάντηση με την τρόικα, καθώς οι τρεις αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για τις περικοπές των συντάξεων.

«Η διαμάχη για τις περικοπές στις συντάξεις έβαλε εμπόδια στις μαραθώνιες συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης συνεργασίας για το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, ένα από τα τελευταία εμπόδια που πρέπει να υπερπηδηθεί, προτού οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης υπογράψουν το νέο δάνειο των 130 δις ευρώ προς την Ελλάδα και να σωθεί η Αθήνα από την χρεοκοπία» αναφέρουν οι Financial Times. Η εφημερίδα επικεντρώνεται ιδιαίτερα και στα ασιατικά χρηματιστήρια που άνοιξαν με πτώση λόγω της μη συμφωνίας στην Ελλάδα.

«Έλληνας υπουργός πηγαίνει στις Βρυξέλλες με ατελή συμφωνία διάσωσης» γράφει το Reuters, αναφερόμενο στο ταξίδι του Ευάγγελου Βενιζέλου στις Βρυξέλλες. Και τοReuters κάνει λόγο για «αποτυχία» των πολιτικών αρχηγών να συμφωνήσουν στις μεταρρυθμίσεις και τα νέα μέτρα.

«Οι συνομιλίες για τα μέτρα λιτότητας καθυστερούν στην Ελλάδα» γράφουν οι New York Times, τονίζοντας ότι οι πολιτικοί ηγέτες υποσχέθηκαν να επαναλάβουν τις συνομιλίες, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για τα μέτρα που απαιτούνται.

Παρά το γεγονός ότι συμπληρώθηκαν τα κομμάτια ενός πολυσύνθετου χρέους και μία συμφωνία για το δάνειο της Ελλάδας, η ελληνική πολιτική στήριξη για την συμφωνία, το κλειδί του παζλ που αναζητούν οι διεθνείς πιστωτές, παρέμεινε άπιαστη, έπειτα από ώρες συνομιλιών μεταξύ των αρχηγών, γράφει η Wall Street Journal.

«Απέτυχε η συμφωνία στην Αθήνα για την έκδοση ομολογιακού δανείου» γράφει το Spiegel. «Δραματικός αγώνας στην Ελλάδα: Τα κόμματα του συμφώνησαν σε μεγάλο βαθμό στα μέτρα λιτότητας. Μια συμφωνία, όμως, απέτυχε, εξαιτίας του θέματος της μείωσης των επικουρικών συντάξεων» αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

Στην αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να καταλήξει σε οριστική συμφωνία για το νέο πακέτο μέτρων αναφέρεται στην ηλεκτρονική της έκδοση η γερμανική Die Welt. «Έπειτα από επτά και πλέον ώρες συνομιλιών ώρες συνομιλιών οι παρατάξεις που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας δεν κατέληξαν σε νέο πακέτο λιτότητας» αναφέρει η εφημερίδα.

«Τέλος συναντήσεων χωρίς συμφωνία», αναφέρει στον τίτλο της για τις ελληνικές διαπραγματεύσεις η γαλλική Le Figaro.

«Δεν υπάρχει συμφωνία για τις συντάξεις στην Ελλάδα» γράφει η ιταλική La Repubblica. «Οι συμμετέχοντες στην κυβέρνηση συνασπισμούς έχουν αποδεχθεί τα νέα μέτρα λιτότητας, τα οποία καθορίζουν το εάν θα δοθεί οικονομική βοήθεια από Ευρώπη και ΔΝΤ, αλλά διαφώνησαν στις περικοπές στις συντάξεις» αναφέρει η εφημερίδα.

Σε αντίθετο μήκος κλίματος ο Guardian, ο οποίος αναφέρει ότι «οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν τελικά σε μια πορεία που θα μπορούσε να αποτρέψει μια χαοτική χρεοκοπία για το καταχρεωμένο έθνος».tvxs

 

Και τα μέτρα τα πήραν και τη χρεωκοπία  δεν γλυτώνουμε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σαν το γάτο εμ γ……. εμ σκούζει !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

.

.