Απορρίφθηκε το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για ψήφισμα για τις διαδηλώσεις

 Με το αίτημα που έθεσε η δημοτική παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων για την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις και τις πορείες διαμαρτυρίας που προωθεί η κυβέρνηση, ξεκίνησε η αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργος Καίκης, στην εισήγηση του έκανε λόγο για ένα επικίνδυνο και αντιλαϊκό νομοσχέδιο, που βάζει στο στόχαστρο κάθε λαϊκή διαμαρτυρία. Που προσπαθεί να «βάλει στο γύψο» το δικαίωμα στις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις, για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αίματος, ζητώντας να αποσυρθεί το επικίνδυνο και αντιλαϊκό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Επι του θέματος τοποθετήθηκαν αρκετοί σύμβουλοι από όλες τις πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου να τονίζει πως θα πρέπει να μπούνε κάποια όρια στο θέμα και τον Γιώργο Καίκη να κάνει λόγο περί υποκρισίας και της εμφάνισης δύο προσώπων εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.

Τελικά δόθηκε αναβολή στην απόφαση για την έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο και συζήτηση σε επόμενο συμβούλιο, λόγω μη επαρκούς ενημέρωσης του σώματος, ενώ υπέρ της πρότασης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ψήφισαν οι σύμβουλοί της και οι σύμβουλοι του συνδυασμού «μαζί για τα Τρίκαλα».