Απόψε οι κεντρικές εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στα Τρίκαλα

  • Με τις απαραίτητες τελευταίες πινελιές ολοκληρώνεται, αυτή την ώρα, η προετοιμασία του χώρου για την υποδοχή εκατοντάδων νέων για τις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή στα Τρίκαλα. Φέτος οι εκδηλώσεις  πραγματοποιούνται στο νησάκι του Αγιαμονιώτη ποταμού ( πάρκο αναψυχής και περιπάτου – πίσω από το Μύλο Ματσόπουλου) , έτσι ώστε να καλυφθούν οι προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας για τις εκδηλώσεις.

Ήδη η «γενική πρόβα» των εκδηλώσεων έγινε χθες με την «προφεστιβαλική βραδιά» όπου η προετοιμασία του χώρου συνδυάστηκε με δημιουργικές δραστηριότητες , όπως τα μαθήματα σκακιού: «γίνε καλύτερος στο σκάκι: βασική θεωρία για αρχάριους», οι δραστηριότητες των μικρών φίλων στον παιδότοπο , η συζήτηση για τα φαινόμενα βίας, κακοποίησης, σεξουαλικής εκμετάλλευσης.: «Ποια αιτία γεννά τα τέρατα και φιμώνει τα θύματα;» , ενώ η μέρα ολοκληρώθηκε με μια Έντεχνη – Λαϊκή μουσική βραδιά με τους Γιάννη Λίταινα, Αποστόλη Σακκά, Γιάννη Σακκά,  Λίνα  Καρέτσου και Ηλία Σέγγη , που στο πρόγραμμά τους ξεχώρισαν οι μουσικές αναφορές στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη , που έφυγε χθες από κοντά μας.

  • Οι τελευταίες πρόβες του θεατρικού Ρωγμές έγιναν στην κεντρική σκηνή , ο ήχος και τα φώτα είναι έτοιμα περιμένοντας τους καλλιτέχνες για τις τελικές ρυθμίσεις -λίγο πριν τις εκδηλώσεις -, τα τραπεζάκια και οι καρέκλες της ταβέρνας έτοιμα , τα θεματικά στέκια ολοκληρώθηκαν και η «κόκκινη πολιτεία» του Φεστιβάλ είναι έτοιμη να κατακλυστεί με  ζωντάνια και ομορφιά! Σε ένα Φεστιβάλ που χτίζεται από νέους που τολμάνε, αγωνίζονται , προχωράνε και απευθύνεται σε νέους που δε βολεύονται με τη μίζερη ζωή και δε σκύβουν το κεφάλι στη σύγχρονη βαρβαρότητα.

Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ στα Τρίκαλα :

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ–ΠΑΡΚΟ ΜΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ (Νησάκι Αγιαμονιώτη)

κεντρικές εκδηλώσεις

6 ευρώ ενίσχυση στην ΚΝΕ

20.30  //  ροκ συναυλία με το συγκρότημα “Ακουρμάς Band”

 

21.30  //  πολιτική ομιλία με την Μαρία Γαβαλά,

μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και

Γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ

 

22:15  // μουσικοθεατρικό δρώμενο με τίτλο “Ρωγμές”

σε σκηνοθεσία της Γωγώς Κατσιανάκου

συμμετέχουν:

Αρτέμης Αρκουμάνης , Βίκυ Ιακωβάκη ,Ελισσάβετ Ευθυμίου ,Θάλεια Κωνσταντάκου

Γωγώ Τσιαούση , Ρένα Τσαντούλη ,Γιώργος Τσιούνης ,Βίκυ Φαγκρίδα

22:45  //  μεγάλη συναυλία

με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Ακόμη, στον χώρο: έκθεση βιβλίου των εκδόσεων “Σύγχρονη Εποχή”  //  θεματικά περίπτερα  //  εκθέσεις  // χώρος για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ  //  ταβέρνα – μπαρ //

συλλογή υλικής βοήθειας για τους πυρόπληκτους

 

Στον χώρο του Φεστιβάλ θα τηρούνται

όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

Δίνουμε ραντεβού με όλους στις εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή!