Η απόλυτη ανατροπή στη «διάρρηξη του αιώνα» στο Βόλο

Με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μαγνησίας τα όσα κατέθεσε ο 92χρονος Νικόλαος Δεληγεώργης για την κλοπή της… δεκαετίας (1,3 εκατ. ευρώ και 900 χρυσές λίρες), παραμονές της νέας χρονιάς.

Οι έρευνες των Αρχών εστιάζουν σε δύο σημεία: α) εάν όντως το θύμα είχε το χρηματικό ποσό που ανέφερε φυλαγμένο στο σπίτι του, και β) από πού προέρχονταν τα χρήματα αυτά, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι το 1,3 εκατ. ευρώ προέρχεται από ρευστοποιήση ομολόγου πριν από λίγες εβδομάδες.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσανατολίζονται στην άρση τραπεζικού απορρήτου τόσο του 92χρονου, όσο και του αδερφού του -επίσης σημαίνον στέλεχος της τοπικής κοινωνίας-, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι άλλαξε η αρχική κατάθεση και από 400 λίρες, τελικά ο Νικόλαος Δεληγεώργης υποστηρίζει ότι εκλάπησαν περί τα 900 χρυσά νομίσματα.

Τοπικές πηγές του reader.gr μας μεταφέρον ότι η οικογένεια Δεληγεώργη είναι από τις πλέον εύπορες στον Βόλο, έχει αναπτύξει στενότατες σχέσεις με την Εκκλησία (μεγάλες δωρεές χρηματικών ποσών), ενώ έχει και σημαντική ακίνητη περιουσία, με τον 92χρονο να είναι ιδιαίτερα επιλεκτικός και αυστηρός ενοικιαστής. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές, σημειώνουν πως η πολυκατοικία της οδού Αργοναυτών, που διαμένει ο 92χρονος και ο αδερφός του, είναι αρκετά παλιά και σίγουρα δεν προϊδεάζει ότι σε κάποιο από τα διαμερίσματα της μπορεί να κρύβεται ένας τέτοιος θησαυρός.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως οι διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι νωρίς το πρωί του Σαββάτου όταν ο ιδιοκτήτης του απουσίαζε. Κατά την έρευνα των αστυνομικών σε όλους τους χώρους του σπιτιού διαπιστώθηκε ότι είχαν ψάξει για μετρητά και πολύτιμα αντικείμενα, ενώ φρόντισαν να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους -γνωρίζοντας πιθανότητα ότι υπάρχουν κάμερες ασφαλείας.

reader.gr