Απολυμάνσεις δημόσιων χώρων από τον Δήμο Τρικκαίων

Μέτρα προστασίας και απολύμανσης δημόσιων χώρων από τον Δήμο Τρικκαίων. Από την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, με αναγκαία τη συνεχή καθαριότητα των δημόσιων χώρων, συνεργεία της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου ξεκίνησαν απολυμάνσεις.
Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γ. Ζιώγας, πρόκειται για μια πρακτική που αφορά όλους τους δημόσιους εξωτερικούς χώρους, προκειμένου αυτοί να παραμένουν απολυμασμένοι και καθαροί από διάφορα μικρόβια.
Το διάλυμα που χρησιμοποιείται είναι το υποχλωριώδες νάτριο, εγκεκριμένο και προτεινόμενο από τον ΕΟΦ.
Ηδη οι πρώτες απολυμάνσεις έγιναν σε κεντρικά σημεία των Τρικάλων: πέριξ του Δημαρχείου, πεζόδρομος Ασκληπιού, κεντρική πλατεία, πλατεία Εθνικής Αντίστασης, πεζοδρόμια πέριξ Ληθαίου κ.α. Το συνεργείο εργάζεται σε καθημερινή βάση, καλύπτοντας το δυνατόν περισσότερους δημόσιους χώρους εντός ωραρίου.
Η απολύμανση αφορά πλατείες, πάρκα, δημόσιους χώρους συγκέντρωσης πολιτών, και καταδεικνύει ότι ο Δήμος Τρικκαίων ενεργοποιεί περισσότερα «εργαλεία» για τη δημόσια καθαριότητα.
Εξάλλου, όπως τόνισε ο κ. Ζιώγας, η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα συνοδεύει σταδιακά την καθαριότητα σε όλον τον Δήμο, βελτιώνοντας τις υπηρεσίες προς τους πολίτες.