Απολογισμό για τα «δύο χαμένα χρόνια» της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει η ΝΔ

Το δικό της απολογισμό και τα δικά της μηνύματα για τα “δύο χαμένα χρόνια” της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προετοιμάζει η ΝΔ, η οποία αντιμετωπίζει την επικείμενη συμπλήρωση δύο χρόνων από την πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ως αφορμή για να επιχειρηματολογήσει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση για την αναγκαιότητα πρόωρων εκλογών που θα απομακρύνουν “την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση” και θα αναδείξουν μία πραγματικά μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, με ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ δεν θα περιοριστεί στην ανάδειξη της αναντιστοιχίας μεταξύ προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα δώσει έμφαση στα “καταστροφικά αποτελέσματα” που έχει η εφαρμοσμένη πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. Και στο γεγονός ότι “ανέβηκε στην εξουσία δεσμευόμενη ότι «θα καταργήσει το Μνημόνιο με ένα άρθρο και έναν νόμο», για να υπογράψει μέχρι στιγμής δύο Μνημόνια (3ο Μνημόνιο -Αύγουστος 2015 και Συμπληρωματικό Μνημόνιο-Ιούνιος 2016)” και η αξιωματική αντιπολίτευση να μην κρύβει την ανησυχία ότι με την συνέχιση της ίδιας πολιτικής “μονογράφει το 4ο”.

Η ΝΔ σχεδιάζει να κάνει τη δική της επικοινωνιακή καμπάνια για μία επέτειο που η ίδια συνδέει με ένα “πρωτοφανές πισωγύρισμα” στη χώρα, η οποία, σύμφωνα με όσα επισημαίνουν στην Πειραιώς, “στην καλύτερη περίπτωση και εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της κυβέρνησης, ελπίζει να φτάσει κάποια στιγμή μέσα στο 2017 στην κατάσταση που βρισκόταν στα τέλη του 2014”.

Είναι τα “δύο χαμένα χρόνια” της διακυβέρνης ΣΥΡΙΖΑ που στη γλώσσα των αριθμών αποτυπώνονται, όπως τονίζουν τη ΝΔ, μεταξύ άλλων: Σε λογαριασμό 86 δισ. ως αποτέλεσμα της “περήφανης διαπραγμάτευσης” του πρώτου εξαμηνου 2015, σε νέα μέτρα λιτότητας 9 δισ. για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό που προκάλεσε η κυβέρηση τους πρώτους μήνες του 2015, σε απώλεια 21 δισ. από το ΑΕΠ λόγω επιστροφής στην ύφεση, που ισοδυναμεί με 5.000 ευρώ “απώλειας πλούτου για κάθε ελληνικό νοικοκυριό”. Αλλά και σε “κόφτη” διαρκείας για μισθούς και συντάξεις, σε υπερταμείο για 99 χρόνια κ.λ.π. Και επίσης σε επιμέρους αρνητικούς απολογισμούς διετίας, όπως αυτός των 18 ρυθμίσεων ή τροπολογιών “για την κατασκευή πελατειακού κράτους”, αλλά και στις “δυσμενείς ανατροπές στην αγορά εργασίας” όπου σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», σχεδόν 6 στους 10 εργαζόμενους έχουν ευέλικτες μορφές απασχόλησης”.

Το κλίμα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία αποτυπώνεται, επισημαίνουν στη ΝΔ και στα δημοσκοπικά ευρήματα, καθώς οι 9 στους 10 Έλληνες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την πολιτική της κυβέρνησης.

“Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας, ο κ. Τσίπρας μπορεί να καμαρώνει για τα επιτεύγματά του. Μια καθημαγμένη κοινωνία σε κατάθλιψη. Μία χώρα σε απογοήτευση. Και μία κυβέρνηση βαθιά απομονωμένη από τον ελληνικό λαό, χωρίς πυξίδα για το αύριο της πατρίδας μας σ’ ένα παγκόσμιο περιβάλλον εξαιρετικά ασταθές με πολλά εθνικά μέτωπα ανοιχτά”, σχολιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λίγες ημέρες πριν επέτειο των δύο χρόνων της “πρώτης φοράς Αριστερά”, ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποίησε μάλιστα, στην τελευταία ομιλία του στην Βουλή, ότι “ποτέ τα τελευταία 7 χρόνια, από τη στιγμή που η κρίση χτύπησε με ορμή την ελληνική κοινωνία, δεν ήταν πιο σκοτεινός ο ορίζοντας για το σκάφος της Ελλάδας”.

“Η κατάσταση στη χώρα έχει φτάσει στο απροχώρητο”, προσθέτουν στην Πειραιώς, περιγράφοντας μία εικόνα που συνοπτικά συνθέτουν “η άγρια υπερφορολόγηση που πνίγει κάθε παραγωγικό Έλληνα, η πραγματική οικονομία που παραπαίει, η μηδενική αξιοπιστία”, αλλά και μία κυβέρνηση “χωρίς σχέδιο και με ανύπαρκτο πολιτικό κεφάλαιο”.

liberal.gr