Αποκτά σύγχρονο διδακτήριο το Μεγ. Καφαλόβρυσο

 

 

 

kefalobriso

 

 

Ξεκινά η κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλου Κεφαλοβρύσου μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ . Κώστα Αγοραστό. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ Θεσσαλίας  2007-2013 είναι προϋπολογισμού 2.215.000 και υλοποιείται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Όπως δήλωσε ο κ. Αγοραστός: « Με το έργο αυτό στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο αναβαθμίζεται η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης με ένα σύγχρονο διδακτήριο όπου προβλέπονται όλες οι δομές οι οποίες δημιουργούν θετικές επιδράσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η επέκταση του διδακτηρίου αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζουμε τον αγώνα των έργων αλλά και των παρεμβάσεων σε όλα τα επίπεδα, ούτως ώστε να δώσουμε μια μικρή ελπίδα τόνωσης της ρευστότητας στην αγορά».

Αντικείμενο της εργολαβίας είναι η κατασκευή της επέκτασης και η πλήρης αποπεράτωση του διδακτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλου Κεφαλοβρύσου, της Περιφερειακής Ενοτήτων Τρικάλων, σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 3.000 m2 περίπου. Με την επέκταση και τις επεμβάσεις στο υπάρχον κτίριο επιφάνειας 270m2 , δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο σύγχρονο διδακτήριο με όλους τους απαιτούμενους χώρους συνολικής επιφάνειας 1530m2 , το οποίο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του 6/θέσιου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου .

Το έργο δημοπρατήθηκε την 29-11-2011  και μειοδότης αναδείχθηκε η κοινοπραξία εργοληπτικών επιχειρήσεων «ΧΡ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΕΥΑΓΓ. ΤΣΟΛΑΣ» με έκπτωση 50,83%. Η κατασκευή του έργου προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες, καθώς όπως ανέφερε και ο κ. Κώστας Αγοραστός «η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη καθότι το έργο υλοποιείται με πόρους του ΕΣΠΑ».

Κατά την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του έργου παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο γενικός δ/ντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, η περιφερειακή σύμβουλος κα Ελ. Αργυροπούλου-Καλλιάρα, η δ/ντρια Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Τρικάλων κα Ε. Καραγιάννη και οι νόμιμοι εκπρόσωποι της αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης κ.κ Χρ. Παπαγεωργίου και Ε. Τσόλας.

 

 

.