Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2012 από τον δήμο Φαρκαδόνας

apokries_188093298

 

 

Ο Δήμος Φαρκαδόνας καλεί τους δημότες του και όλους τους τρικαλινούς να μετάσχουν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνουν δύο πολιτιστικοί σύλλογοι σε ισάριθμες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.

Στην Κρήνη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού, απαρτιζόμενος από νέους ανθρώπους με όρεξη, μεράκι και αγάπη για το χωριό τους, και φέτος διοργανώνει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012. Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

– διανομή φασολάδας και άλλων σαρακοστιανών.

– παρέλαση αρμάτων, όπου θα πρωταγωνιστεί το ανθρώπινο στοιχείο και η σάτιρα (στις 2 μ.μ.)

– τρικούβερτο γλέντι στην πλατεία του χωριού

Σε σχετική ανακοίνωση, η Οργανωτική Επιτροπή «Καρναβάλι Κρήνης 2012» επισημαίνει: «Στη σημερινή δύσκολη οικονομικά εποχή, η νεολαία της Κρήνης προετοιμάζει την Αποκριάτικη εκδήλωση με αποκλειστικά ατομική συνεισφορά όλων όσων συμμετέχουν στο καρναβάλι, καθώς και όσων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής για οικονομική στήριξη.
Παρ’ όλη την οικονομική στενότητα, οι νέοι άνθρωποι του χωριού δεν χάνουν τη διάθεση και δεσμεύονται για μια εκδήλωση, που θα χαρίσει μοναδικές στιγμές κεφιού και διασκέδασης σε κατοίκους και επισκέπτες».

Στο Γριζάνο, ο Μορφωτικός Σύλλογος Γριζάνου «ΒΛΥΖΑΣ”, συνεχίζει την παράδοση των αποκριάτικων εκδηλώσεων των τελευταίων ετών.

Το πρόγραμμα των φετινών διήμερων εκδηλώσεων, είναι το εξής:
1. Κυριακή 26 Φεβρουαρίου (ώρα 5 μ.μ.)
Ομάδα μασκαράδων όπου θα ξεχωρίζουν ο γαμπρός, η νύφη, ο παπάς, η πεθερά, ο γιατρός και φυσικά οι «κουδουνάδες»  θα τριγυρνούν σε κεντρικούς δρόμους του χωριού προσφέροντας άφθονο γέλιο αλλά και πικάντικα «πειράγματα».
2. Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου (11 π.μ.)
– Προσφορά νηστίσιμων εδεσμάτων (φασολάδα-λαγάνα-τουρσί)

-παρέλαση αρμάτων και γκρουπ καρναβαλιστών σε Αποκριάτικους ρυθμούς, χορός των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου με Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.
– Οι «κουδουνάδες», θα κάνουν την εμφάνισή τους προκαλώντας θόρυβο

-θα ακολουθήσει το Γαϊτανάκι και το κάψιμο του καρνάβαλου.