Αποκάλυψη Τσιόδρα για νέο φάρμακο σε μορφή χαπιού για τις ομάδες υψηλού κινδύνου

Από τα λιγοστά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σωτήρης Τσιόδρας προκύπτουν αισιόδοξα μηνύματα

Στην έναρξη προληπτικής θεραπευτικής αγωγής σε ομάδες υψηλού κινδύνου όπως είναι για παράδειγμα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αναφέρθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Πρόκειται για ένα νέο αντιικό φάρμακο το οποίο δίνει ελπίδες αναφορικά με το μέλλον που θα έχει η πανδημία του κορονοϊου. Μάλιστα όπως είπε ο κ. Τσιόδρας το συγκεκριμένο φάρμακο θα έχει τη μορφή χαπιού.

«Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Έμορι αναγνώρισαν αυτό το φάρμακο, το οποίο μπορεί να δοθεί και από το στόμα, και θα είναι ένα μεγάλο βήμα στην αντιμετώπιση του ιού, αν πραγματικά δουλεύει, όπως δούλεψε στα πειράματα στο εργαστήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Σημειώνεται πως ο κ. Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε 27 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 2.490. Ακόμη ανακοίνωσε τον θάνατο πέντε συμπολιτών μας με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 130 θανάτους.

Παράλληλα όπως είπε ο λοιμωξιολόγος 48 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ – η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 13 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Παράλληλα, 60 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Επίσης, 130 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων 34 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες.