Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους η Βίκυ Σταμάτη

550 334 405919

Το πενταμελές Εφετείο κακουργημάτων υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, της άνοιξε την πόρτα της φυλακής μετά από 3 χρόνια κράτησης και 6 αιτήματα χωρίς αποτέλεσμα.

Ωστόσο η πρόταση της εισαγγελέως για εγγυοδοσία 70000 ευρώ προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από τους συνηγόρους της όσο και από την ίδια που αποχώρησε κλαίγοντας. Όπως είπε ο συνήγορος της Φραγκίσκος Ραγκούσης:”βάλτε της όποιον όρο θέλετε εκτός από αυτόν. Αυτή τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε τρία χιλιάρικα. Συντηρούνται στη φυλακή από 10-20 ευρώ που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να τη σταυρώνετε. Περιμένει πως και πως να πάει στο παιδί της. Βάλτε της ακόμα και κατ’ οίκον περιορισμό”.

Το δικαστήριο έχει αποσυρθεί προκειμένου να καταλήξει στους όρους που θα της επιβληθούν. Η εισαγγελέας πρότεινε εκτός της εγγυοδοσίας, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση 3 φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και αφαίρεση διαβατηρίου.

Νωρίτερα κατά τον σχολιασμό των μαρτυρικών καταθέσεων από τους δικηγόρους, ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο συνήγορος του Α. Τςοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος αναφερόμενος στις καταθέσεις των Κ. Σημίτη, Βάσως Παπανδρέου και Γιάννου Παπαντωνίου.

“Η θλιβερή παρέα των τριών με την προσθήκη του Παρασκευά Αυγερινού, αυτοί που ανέτρεψαν τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, τόλμησαν -όχι ευθέως- να κατηγορήσουν τον Τσοχατζόπουλο για μίζες. Ο μεν Σημίτης όμως ξεχνά τους δικούς του Μαντέλη και Τσουκάτο ενω η κ. Παπανδρέου ομολογεί στυγνά ότι είχε πολιτικό πρόβλημα με τον Α. Τσοχατζόπουλο. Όσο δε για τον Γιάννο Παπαντωνίου, η αξιοπιστία του κρίνεται αφού είναι κατηγορούμενος. Τέλος για τον Βενιζέλο κακώς κατηγόρησε τον Άκη ότι έριξε το ΠΑΣΟΚ αφού ο ίδιος ως πρόεδρος του κινήματος το έφτασε στο 4%».

real