Αποδέκτης πολλών εργασιακών προβλημάτων γίνεται καθημερινά το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων

Δύσκολος προβλέπεται να είναι ο φετινός χειμώνας για πολλές επιχειρήσεις και εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα στα Τρίκαλα, αφού η επέλαση της πανδημίας έχει επιφέρει σημαντικές ανακατατάξεις και σωρεία προβλημάτων στις εργασιακές σχέσεις.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων κ. Γιάννη Οικονόμου, δεκάδες είναι οι εργαζόμενοι που προσέρχονται καθημερινά στο γραφείο του, ζητώντας την επέμβαση του Εργατικού κέντρου σε μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όπως απολύσεις, αναστολή συμβάσεων εργασίας, μη καταβολή υπερωριών, καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών από τους εργοδότες και πολλά ακόμα.

Είναι γεγονός πως εν μέσω της πανδημίας έχουν επέλθει αρκετές μεταβολές στις εργασιακές σχέσεις, με τις τοπικές επιχειρήσεις να μην μπορούν να σηκώσουν το βάρος των πολλών υποχρεώσεων τους και της έλλειψης πελατείας, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται όλα αυτά τα φαινόμενα σε σχέση με τους υπαλλήλους τους.

Ως πρόταση του μπροστά σε όλο αυτό τον εργασιακό ορυμαγδό, ο Πρόεδρος του ΕΚΤ Τρικάλων Γιάννης Οικονόμου ζητά από την κυβέρνηση να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας για τον κάθε κλάδο ξεχωριστά, ε την λήψη αποφάσεων που θα σταματήσουν κάθε φαινόμενο εργασιακής αυθαιρεσίας.