Αποδέχθηκε την τροπολογία Βλαχογιάννη ο Βρούτσης

blaxogiannis news 2

Δικαίωση Βλαχογιάνη για τη μη υποχρεωτική ένταξη των επικουρικών ταμείων των ένστολων στο ETEA

Φρένο στην υποχρεωτική ένταξη του Επικουρικού Ταμείου των ένστολων στο ΕΤΕΑ, βάζει η νομοτεχνική βελτίωση που έφερε ο Υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης, στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Λύνεται έτσι το σοβαρό πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί.

Με την αλλαγή στο νομοσχέδιο, οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού έχουν προθεσμία μέχρι το τέλους του τρέχοντος έτους να μετατραπούν αυτοδικαίως σε ΝΠΙΔ υποχρεωτικής ασφάλισης. Προϋπόθεση είναι να έχει προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των κλάδων ασφαλισμένων και να έχει εκπονηθεί αναλογιστική μελέτη.

Τόσο ο κ. Βλαχογιάννης, όσο και ο κ. Τζαμτζής, νιώθουν δικαιωμένοι, διότι με την νομοτεχνική βελτίωση ο κ. Βρούτσης, αποδέχτηκε την τροπολογία που κατέθεσαν οι Βουλευτές κκ Τζαμτζής και Βλαχογιάννης με Γενικό αρ. 1668 και Ειδικό αρ.257, καθώς και άλλοι βουλευτές της ΝΔ.

Να σημειωθεί ακόμη, ότι οι βουλευτές Βλαχογιάννης Ηλίας και Τζαμτζής Ιορδάνης, πρωτοστάτησαν στην αποκατάσταση των αδικιών που έχουν υποστεί οι ένστολοι και επέτυχαν την δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Σταϊκούρα, για υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας.

Τόσο ο κ. Βλαχογιάννης, όσο και ο κ. Τζαμτζής, θα συνεχίσουν με τις παρεμβάσεις τους να στηρίζουν τους ένστολους καθώς και όλους τους εργαζόμενους, προς την κατεύθυνση αποκατάστασης των αδικιών, σε εφαρμογή αποφάσεων των ανώτατων δικαστηρίων της Χώρας μας.

.