Τελικά, ότι δεν έγινε χθες βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων, στην ομιλία του Αν. Υπουργού Παύλου Πολάκη για τα δύο χρόνια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έγινε σήμερα το πρωί κατά την διάρκεια της επίσκεψής του Υπουργού στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.
Τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη επίσκεψη Πολάκη στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης μας, είχαν συγκεντρωθεί στο προαύλιο του νοσοκομείου πάνω από 100 άτομα, μέλη του ΠΑΜΕ, της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων συλλογικοτήτων, οι οποίοι με πανό και συνθήματα διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης και των μνημονίων, είχαν δημιουργήσει μια εκρηκτική ατμόσφαιρα.
Σε κάποια στιγμή οι δύο τοπικοί Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος και Χρήστος Σιμορέλης, βγαίνοντας στο παράθυρο του ημιορόφου του νοσοκομείου και προσπαθώντας να ανοίξουν διάλογο με τους διαμαρτυρόμενους, αποδοκιμάστηκαν έντονα και αναγκάστηκαν να εισέλθουν και πάλι μέσα. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, επελέγη από τους αρμόδιους του νοσοκομείου, η είσοδος σ’ αυτό του Αν. Υπουργού από την «πίσω πόρτα» για να αποφευχθούν χειρότερες καταστάσεις, όμως όταν αυτό έγινε γνωστό, οι διαδηλωτές ξέσπασαν σε οργισμένες αντιδράσεις και ακόμη μεγαλύτερες διαμαρτυρίες.
Στο καθαρό μέρος της επίσκεψη ς του Παύλου Πολάκη, έγινε ξενάγηση του από την διοίκηση και τον Διοικητή Δημήτρη Παρθένη, σε διάφορους χώρους του νοσοκομείου όπως στην ΜΕΘ, στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, στη μονάδα βραχείας νοσηλείας, στα χειρουργεία, στο ακτινολογικό τμήμα κλπ.
Ο Αν. Υπουργός Παύλος Πολάκης σε δηλώσεις του εξήρε το έργο της παρούσας διοίκησης, χαρακτηρίζοντας το Νοσοκομείο Τρικάλων, ως ένα νοσοκομείο που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, από άποψη εξοπλισμού, στελέχωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και παρεχόμενων νοσηλευτικών υπηρεσιών.
Στη συνέχεια παραβρέθηκε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, όπου καθήμενος μαζί με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλο και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Δημήτρη Παρθένη, απάντησε σε ερωτήσεις και παρατηρήσεις για την λειτουργία του νοσοκομείου και όχι μόνο, από εκπροσώπους φορέων υγείας , γιατρούς αλλά κι εργαζομένους στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Στο μεταξύ και ενώ ο Παύλος Πολάκης βρισκόταν στην συνάντηση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν από τον χώρο, δηλώνοντας ότι αυτό που ήταν να πετύχουν, δηλαδή να μην φύγει «ατουφέκιστος» ο Αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης από τα Τρίκαλα, το πέτυχαν.








