Από την Λέρο πέρασε ο ένας τζιχαντιστής που αιματοκύλησε το Παρίσι

2379025f4795

Επίσημη ανακοίνωση, με την οποία επιβεβαίωνει πλήρως τις πληροφορίες του ΑΝΤ1 ότι τουλάχιστον ένας δράστης των επιθέσεων στο Παρίσι έχει φθάσει στην γαλλική πρωτεύουσα μέσω της Ελλάδας, από όπου πέρασε προσποιούμενος τον πρόσφυγα, εξέδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Όπως αναφέρει ο Νίκος Τόσκας, “σχετικά με την υπόθεση του Συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος:

Ανακοινώνουμε ότι ο κάτοχος του διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα.

Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος.

Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος”.

Μέσω της Ελλάδας και χρησιμοποιώντας ως “προπέτασμα καπνού” τις ορδές των προσφύγων που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη, έφθασαν στο Παρίσι, δύο απο τους τζιχαντιστές που οι γαλλικές αρχές θεωρούν ως ύποτους στο πλαίσιο των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που αιματοκύλησαν το Παρίσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, τα δύο άτομα, για τις κινήσεις των οποίων είχαν επισήμως ζητήσει πληροφορίες απο την Αθήνα οι γαλλικές αρχές, όπως διαπιστώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία και την ΕΥΠ, χρησιμοποιήσαν την “οδό” μετάβασης των προσφύγων απο τις χώρες της Μέσης Ανατολής στην Κεντρική Ευρώπη που “περνά” απο την Ελλάδα.

Βάσει των ίδιων πηγών ενημέρωσης, οι δύο άνδρες, κινούμενοι μέσω των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, κι έχοντας ως “προσωπείο” την ιδιότητα του πρόσφυγα, κατόρθωσαν να μπουν στην καρδιά της Ευρώπης και να φθάσουν στο Παρίσι.

Μάλιστα, ο ένας απο τους δύο υπόπτους, φέρεται ότι ήταν ένας από τους “καμικάζι”, που “χτύπησαν” σε μια απο τις έξι φονικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Δεδομένής αυτής της “σύνδεσης” με τα χτυπήματα στο Παρίσι, κάθε άλλο παρά τυχαία πρέπει να θεωρείται και η έντονη αναφορά του Πρωθυπουργού στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, στην δήλωση με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε τριπλό μήνυμα στην Ευρώπη και όλον τον Δυτικό Κόσμο.

Οι ελληνικές αρχές παραμένουν σε συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες άλλων χωρών, για ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με άτομα που ενδεχομένως έχουν σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Σε διαρκή επαγρύπνηση οι αρχές ασφαλείας

Σε διαρκή σύσκεψη και εγρήγορση βρίσκονται από το πρωί τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, παρακολουθώντας απο στενά τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, μετά απο τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλία, ενώ μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε η λήψη “απαραίτητων επιπλέον μέτρων ασφαλείας”.

Έχουν δοθεί εντολές να ενταθεί η επιτήρηση χώρων και υπόπτων ατόμων στην Ελλάδα, ενώ για όλες τις ενέργειες, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Διονύσης Τσακνάκης και ο Διοοικήτής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, ενημερώνουν συνεχώς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι που να προκαλεί ανησυχία για κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ελλάδα, αλλά οι Αρχές είναι σε στενή επαφή με τις άλλες χώρες και παραμένουν σε επαγρύπνηση για κάθε ενδεχόμενο.

 

.www.antenna.gr