Από την Καστοριά στα Τρίκαλα με σύνδεση… Smart City

Από τους κατ’ εξοχήν αρμόδιους να ασχοληθούν το Smart Trikala, οι σπουδαστές του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Από την Καστοριά, ταξίδεψαν την Παρασκευή 17 Μαΐου 2017 στη σύγχρονη πόλη των Τρικάλων, προκειμένου να ενημερωθούν επακριβώς για τα όσα συμβαίνουν στον τομέα της πληροφορικής. Όμως ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου παρουσίασε συνολικότερα την ολιστική αντιμετώπιση των ζητημάτων της καινοτομίας και της λογικής της σύγχρονης πόλης.

Εδωσε, έτσι, αφορμή για την ανάπτυξη διαλόγου σε σχέση με τη χρήση της τεχνολογίας ως ενός τρόπου βελτίωσης της ζωής των πολιτών. Ταυτοχρόνως ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε και στις λοιπές δράσεις του Δήμου (από την εφαρμογή του νόμου για το κάπνισμα μέχρι το «Σχέδιο Ασκληπιός»), ενώ καλωσόρισμα και αναφορά στις αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ακης Αναστασίου.

Στη συνέχεια έγινε ειδική αναφορά στα θέματα ιστορίας και φυσιογνωμίας του Δήμου Τρικκαίων, από τον εκπρόσωπο Τύπου κ. Θανάση Μιχαλάκη, ο οποίος παρουσίασε και τις επί μέρους δράσεις του Smart Trikala, στο control room. Συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους κ. Φωτιάδη και Σινάτκα, οι σπουδαστές επισκέφθηκαν και το 1ο Trikala Street Food Festival, ενώ ξεναγήθηκαν και στις εγκαταστάσεις του μύλου Ματσόπουλου, ο οποίος αποτελεί το πλέον διατηρημένο Μουσείο Αγροτικής – Βιομηχανικής Ζωής στην Ελλάδα.