Απλός, ταπεινός και διάκονος των όλων

Με χαρά η πόλη της Καλαμπάκας υποδέχτηκε σήμερα τον νέο της Μητροπολίτη κ.κ. Θεόκλητο. Λαός της περιοχής είχε συγκεντρωθεί κατά μήκος του δρόμου προς την πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Ο κ.κ. Θεόκλητος τόνισε προς τον λαό που είχε συγκεντρωθεί: «Έρχομαι ως Πατέρας σας πνευματικός, ως αδελφός, φίλος και διάκονος πάντων… Έρχομαι κοντά σας για να εξασκήσω τη μόνη εξουσία, που μου έδωσε ο Θεός. Την εξουσία της αγάπης. Αγάπη προς όλους ανεξαιρέτως. Αγάπη ανιδιοτελή και ανυπόκριτη, προσφορά και εκδαπάνηση για τον πλησίον. Σας παραδίδω λοιπόν την καρδιά μου».

Σπουδαίοι και όμορφοι λόγοι από έναν άνθρωπο που δεν θέλει να επιβληθεί στον λαό του αλλά να τον διακονήσει με αγάπη. Οι λόγοι του χαροποίησαν τον λαό , ο οποίος αναφωνούσε το άξιος με την κάθε ευκαιρία. Ο Μητροπολίτης κ.κ. Θεόκλητος δείχνει άνθρωπος με συναίσθηση της διακονίας του. Απλός, χαμογελαστός, προσιτός και με διάθεση να γίνει αδελφός με τον κάθε ένα, πέρα από εξουσιαστικές τάσεις. Του ευχόμαστε από εδώ και πέρα, ο Θεός να τον ενισχύει στο έργο που αναλαμβάνει και σε μία Ιερά Μητρόπολη, την Σταγών και Μετεώρων, την  οποία ο μακαριστός κυρός Σεραφείμ, που διακρινόταν για το ήθος και την ευσέβεια του, την έφτασε πολύ ψηλά, ξεκινώντας από το μηδέν.

Επίσης στην ενθρόνιση, μεταξύ και των υπολοίπων Ιεραρχών, παρευρέθη και ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος μαζί με τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητρόπολης, π. Λάμπρο Κολώνα. Αυτό χαροποίησε ιδιαίτερα τον λαό, καθώς και οι δύο προσωπικότητες είναι αγαπητές και χαίρουν εκτίμησης για τον χαρακτήρα και την προσφορά τους στην Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.