Απλά ο Βλαχογιάννης υπενθύμισε τον πρωθυπουργό…

 blaxogiannis 14 vou

Μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών στα 62 έτη, με 40 χρόνια ασφάλισης και ένταξη του αγροτικού επαγγέλματος στα βαρέα και ανθυγιεινά υπενθυμίζοντας σχετική δήλωση του πρωθυπουργού ενώπιόν του , ζήτησε ο Βλαχογιάννης με ερώτησή του προς τον υπουργό εργασίας, τονίζοντας πως «Η φύση του αγροτικού επαγγέλματος είναι τέτοια που καθιστά αδύνατη τη σωματική αντοχή του αγρότη και της αγρότισσας ώστε να δουλεύουν σε αγροτικές δουλειές μέχρι το 67ο έτος της ηλικίας τους»

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΗΣ, προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη ΒΡΟΥΤΣΗ, με θέμα «Μείωση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης αγροτών και χαρακτηρισμός της αγροτικής εργασίας ως βαριάς και ανθυγιεινής», από κοινού με ακόμη 30 Βουλευτές της ΝΔ.

Ο κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ζητά από τον Υπουργό να μειωθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης τους, στο 62° έτος ηλικίας με 40 χρόνια ασφάλισης και να χαρακτηριστεί η αγροτική εργασία, βαριά και ανθυγιεινή.

Σχετικά με την μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών στο 62°έτος της ηλικίας τους με 40 χρόνια ασφάλισης, υπενθυμίζει δέσμευση του Πρωθυπουργού μέσα στην Βουλή.

Ο κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ επισημαίνει πως η αλλαγή στα έτη συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του ΟΓΑ που δεν συμπληρώνουν 40 χρόνια ασφάλισης, από το 65° στο 67° έτος, έχει προκαλέσει αναταραχή στους αγρότες που είναι γεννημένοι το έτος 1948 και το 1949 και επρόκειτο να συνταξιοδοτηθούν το 2013, σημειώνοντας πως οι αγρότες αυτοί, πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές από το 1988, δηλαδή εδώ και 25 χρόνια και έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης.

.