Απίστευτο σκηνικό στο “παλάτι”: Ο γαμπρός του Ερντογάν έπαιξε… ξύλο με τον νέο κεντρικό τραπεζίτη

Ο γαμπρός του Ερντογάν και πρώην υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, φέρεται να “πιάστηκε στα χέρια” με το νέο υπουργό Οικονομικών της χώρας, στην είδοσο του Προεδρικού Μεγάρου, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου (Τζουμχουριέτ).

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διόρισε τον Λουτφί Ελβάν νέο υπουργό Οικονομικών της χώρας, ώρες μετά αφότου έκανε δεκτή δεκτή την αιφνιδιαστική παραίτηση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Υπενθυμίζεται ότι, την Κυριακή ο Αλμπαϊράκ γνωστοποίησε μέσω instagram ότι παραιτείται για λόγους υγείας, μία ημέρα αφότου ο Ερντογάν διόρισε νέο κεντρικό τραπεζίτη τον Νατζί Αγκμπάλ.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ, ο δημοσιογράφος, Μανώλης Κωστίδης, ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών με τον νέο, δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το βράδυ του Σαββάτου, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τον νέο διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ώστε να ενημερωθεί για την πορεία της οικονομίας της χώρας, με εκείνον να του λέει πως “δεν έχουν μείνει αποθέματα στην κεντρική τράπεζα”.

Τότε, κλήθηκε για εξηγήσεις στο Προεδρικό Μέγαρο ο γαμπρός του Ερντογάν και απερχόμενος υπουργός Οικονομικών, ο οποίος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, λογομάχησε και “ήρθε στα χέρια” με τον νέο κεντρικό τραπεζίτη, στην είσοδο του παλατιού.

thetoc.gr