Απίστευτο video δείχνει την πρώτη βουτιά μωρών πιγκουίνων από ύψος 15 μέτρων!

Μοναδικά πλάνα από την Ανταρκτική καταγράφουν την πρώτη βουτιά μικρών αυτοκρατορικών πιγκουίνων από ύψος 15 μέτρων!

Τα μοναδικά αυτά πλάνα κατέγραψε ο βραβευμένος κινηματογραφιστής του National Geographic, Bertie Gregory, ο οποίος πέρασε δύο μήνες παρακολουθώντας το «κοπάδι» των 10.000 αυτοκρατορικών πιγκουίνων στην Ανταρκτική, όπως περιέγραψε στην εκπομπή «Good Morning America».

Όπως είπε, «όταν οι νεοσσοί κάνουν την πρώτη τους βουτιά, συνήθως πηδούν στη θάλασσα από πάγο περίπου μισού μέτρου. Παρατηρήσαμε ότι πολλοί νεοσσοί προσπερνούσαν εκείνα τα σημεία, για να πάνε κάπου αλλού. Έτσι χρησιμοποίησα το drone για να δω τι ακριβώς συνέβαινε και συνειδητοποίησα ότι συγκεντρώνονταν στην άκρη ενός τεράστιου γκρεμού ύψους 15 μέτρων.

Έπειτα άρχισαν να πηδούν ένα ένα για να κάνουν το πρώτο τους μπάνιο στον Νότιο Ωκεανό».

Όπως φαίνεται και στο βίντεο του National Geographic στο YouTube, τα μωρά-πιγκουίνοι πλησιάζουν διστακτικά στο χείλος του γκρεμού, με ένα από αυτά να πηδάει στο κενό και να ξαναφαίνεται λίγο αργότερα να κολυμπάει.

Το πρώτο… θαρραλέο μικρό ακολούθησαν κι άλλα.

 

Όπως περιέγραψε ο Gregory, οι μικροί πιγκουίνοι ήταν σα να έπεφταν πάνω σε τσιμέντο, καθώς «προσγειώνονταν» σε κομμάτια πάγου στο νερό, ωστόσο ξαναβγαίναν κανονικά στην επιφάνεια και κολυμπούσαν στο πρώτο κολύμπι της ζωής τους.

Είναι η πρώτη φορά που έχει καταγραφεί κάτι τέτοιο και η δουλειά του Gregory θα παρουσιαστεί στο 2025 στο Nat Geo, στη σειρά «Secrets of», το οποίο κάνει πρεμιέρα την Ημέρα της Γης 2025, σύμφωνα με τη New York Post.

topontiki.gr