Απίστευτες ιστορίες διαζυγίων: Αλλοδαποί εραστές και η γυναίκα με 2 άνδρες

333312905

«Ιστορίες καθημερινής τρέλας» με έντονες ερωτικές αντιδικίες μεταξύ συζύγων κατακλύζουν όχι μόνο τα δικαστήρια, αλλά τον τελευταίο καιρό και την Ανεξάρτητη Αρχή που ασχολείται με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η εξήγηση είναι απλή: Εκεί που για να μπει κάποτε μπροστά ένα διαζύγιο, χρειαζόταν παλιότερα να αποδειχθεί η μοιχεία, γεγονός που απαιτούσε να συλληφθούν οι… άπιστοι επ’ αυτοφώρω και να μεταφερθούν τυλιγμένοι σ’ ένα σεντόνι στο τμήμα, τώρα όλα έχουν αλλάξει και ελέω τεχνολογίας από τη μία και λόγω των απαιτήσεων της προστατευτικής για τα ευαίσθητα (ερωτικά) δεδομένα νομοθεσίας από την άλλη.

Τα σύγχρονα ζευγάρια έχουν σήμερα «ράμματα» ο ένας για τη γούνα του άλλου μέσα από ηλεκτρονικό υλικό, με στοιχεία από κρυφές κάμερες, ψηφιακές φωτογραφίες, μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα και κομπιούτερ, επισκέψεις ερωτικής απιστίας σε ιστοσελίδες γνωριμιών ετεροφύλων και ομοφύλων. Και βέβαια για να επιτραπεί η χρήση ενός τέτοιου υλικού, που αφορά την ευαίσθητη πτυχή της προσωπικής και οικογενειακής ζωής, χρειάζεται να δώσει προηγουμένως την άδειά της η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΠΔ).

Είναι πολλές οι περιπτώσεις τέτοιων αντιδικιών που βάζουν αλλεπάλληλα ερωτήματα στη ζυγαριά της Αρχής για να κρίνει τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί από αυτό το ψηφιακό υλικό, που συλλέγει συνήθως ηλεκτρονικά ο καθένας με στοιχεία επιβαρυντικά για το… έτερον ήμισυ, στην προσπάθεια να πετύχει ένα διαζύγιο ή μια διατροφή, ή να εξασφαλίσει τη γονική μέριμνα και την επιμέλεια των παιδιών, βγάζοντας τον άλλον από τη μέση.

Στις αιτήσεις που κατατίθενται περιγράφονται λίγο-πολύ τα πάντα: Από κλασικές ιστορίες συζυγικής απιστίας, μαγνητοσκοπήσεις με κρυφές κάμερες των ερωτικών επαφών του ζευγαριού ή του ενός μέλους με τρίτο πρόσωπο εν αγνοία του συντρόφου, ανταλλαγές του σχετικού οπτικοακουστικού υλικού με άλλους, μέχρι και επισκέψεις σε ιστοσελίδες γνωριμιών μεταξύ ομοφύλων, ετεροφύλων που επεκτείνουν το βεληνεκές της ερωτικής δράσης και στο εξωτερικό. Παρελαύνουν επίσης DVD, ψηφιακές φωτογραφίες με καταγραφή της αστείρευτης ερωτικής δράσης από… τη ζωή των άλλων.

.life.gr