Απάτη μαμούθ εις βάρος 76χρονης – Της πήραν 178.000 ευρώ

Οι επιτήδειοι κατάφεραν να εξαπατήσουν την γυναίκα παίρνοντας της 178.000 ευρώ και μεγάλο χρηματικό ποσό σε δολάρια Αμερικής.

Το θύμα είναι μία γυναίκα ηλικίας 76 ετών που ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Γαλαξίδι της Φωκίδας.

Η 76χρονη διατηρεί σπίτι και στο Παλαιό Φάληρο όπου βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες. Μέσα σε τέσσερις ημέρες, από τις 18 μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου μπήκε στο στόχαστρο των επιτήδειων που κατάφεραν να της αποσπάσουν το τεράστιο χρηματικό ποσό.

Στις 18 του μήνα δέχτηκε τηλεφώνημα από έναν άνδρα που της είπε πως ήταν ο διευθυντής υποκαταστήματος τράπεζας στο Γαλαξίδι και πως είχε εγκριθεί ένα πρόγραμμα που αφορούσε στην επέκταση της επιχείρησης της.

Ο απατεώνας έπεισε την γυναίκα να καταθέσει διάφορα ποσά σε λογαριασμούς που της έδινε προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία, ενώ έστειλε στο σπίτι της στο Παλαιό Φάληρο 2 γυναίκες, στις οποίες η 76χρονη έδωσε από 20.000 €.

Συνολικά οι δράστες κατάφεραν να της πάρουν 178.000 € πριν εξαφανιστούν.

Όταν η γυναίκα επικοινώνησε με τον πραγματικό διευθυντή της τράπεζας, εκείνος έκπληκτος της είπε πως ποτέ δεν την είχε πάρει τηλέφωνο και βέβαια ποτέ δεν της είχε ζητήσει χρήματα.

Σε κατάσταση σοκ η γυναίκα κατήγγειλε το γεγονός το απόγευμα της Κυριακής στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας που έχει αναλάβει την υπόθεση σε συνεργασία με το ΑΤ Παλαιού Φαλήρου.

Πηγή: tvstar.gr