Απάτη «μαμούθ» με θύμα ηλικιωμένη – Της απέσπασαν 30.000 ευρώ

888993372626

Απίστευτη οργάνωση από τους απατεώνες – Ο γιος σας συνελήφθη επειδή προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, της είπαν και κατάφεραν να της αποσπάσουν το μεγάλο αυτό ποσό – Η απελπισμένη γριούλα προσπαθούσε να επικοινωνήσει με συγγενείς της για να μάθουν τι απέγινε το παιδί της

Πλήθος ηλικιωμένων κατοίκων της Αλεξανδρούπολης και των γύρω περιοχών έχουν δεχθεί τις τελευταίες ημέρες τηλεφωνήματα από σπείρα απατεώνων που ζητούν χρήματα, δήθεν για να γλιτώσουν από διώξεις τα παιδιά τους. Μια ανυποψίαστη γριούλα, όμως, έπεσε θύμα απάτης «μαμούθ»!

Η προσπάθεια των απατεώνων να «μαδήσουν» την άτυχη 82χρονη ήταν άριστα οργανωμένη.

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας της τηλεφώνησε για να την ενημερώσει ότι ο γιος της συνελήφθη επειδή προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα και ακολούθησε ένας άλλος, που συστήθηκε ως δικηγόρος και της είπε ότι για να αφεθεί ελεύθερο το παιδί της έπρεπε να καταβληθεί εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ!

Όταν ο «δικηγόρος» βεβαιώθηκε πως η ηλικιωμένη είχε τα χρήματα και ήταν πρόθυμη να τα δώσει, της είπε ότι θα έστελνε έναν υποτιθέμενο φίλο του γιου της να τα παραλάβει! Πράγματι, ένας νεαρός της χτύπησε το κουδούνι και του παρέδωσε τα χρήματα. Φυσικά, ο άγνωστος έγινε καπνός.

Και ενώ η απελπισμένη γριούλα προσπαθούσε να επικοινωνήσει με συγγενείς της για να μάθουν τι απέγινε το παιδί της, διαπίστωσε ότι το τηλέφωνό της ήταν μπλοκαρισμένο! Έτσι, οι απατεώνες είχαν όλο τον χρόνο να εξαφανιστούν πριν εκείνη ειδοποιήσει την Αστυνομία, πράγμα που έγινε μετά από πολλές ώρες!

protothema